Vijesti

Čudotvornoj Gospi Sinjskoj hodočastili su vjernici iz Bajagića, Obrovca Sinjskog, Čačijinog Doca, Priorice i Župe Pujanke iz Splita

Čudotvornoj Gospi Sinjskoj (8. 8. 2024.) u 9 sati hodočastili su vjernici iz Bajagića, Obrovca Sinjskog, Čačijinog Doca, Priorice i Župe Pujanke iz Splita. Promjena vremena koja je sa sobom donijela i obilnu kišu nije umanjila hodočasničko raspoloženje kod vjernika koji su se u velikom broju i ove godine okupili na zavjetnom hodočašću.
Misnim slavljem predsjedao je hercegovački provincijal fra Jozo Grbeš u suslavlju župnika Župe Bajagić-Obrovac Sinjski fra Nevena Pavlinušića, župnika Župe Pujanke don Bože Renića, župnog vikara u Župi Gospe Sinjske fra Šimuna Sutona, župnog vikara u Župi Gospe od Otoka u Solinu don Roberta Pudara.
U propovijedi fra Jozo je istakao važnost susreta i događaj koji mogu mijenjati živote. “Braćo i sestre, potrebni su nam takvi susreti i događaji koji mogu promijeniti našu svakodnevicu koja je često sumorna i teška. Takvi susreti se događaju na ovome mjestu kod Čudotvorne Gospe Sinjske. Neka se u našem životu po ovome susretu dogodi milost obraćenja”, kazao je predvoditelj.
Župnik fra Neven Pavlinušić nakon propovijedi ispjevao je molitvu vjernika “Bože daj mir i jedinstvo.” Za vrijeme misnog slavlja pjevao je Mješoviti zbor Župe Bajagić-Obrovac Sinjski pod ravnanjem s. Vjere Gulić.
Nakon pozdrava gvardijana fra Marinka Vukmana, bajagički župnik je predmolio Molitvu posvete Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, koju su vjernici jednoglasno i puna srca ponavljali.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button