Vijesti

Zaključeni predugovori za investicije u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, dolaze brodari i građevinari

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je zaključio predugovore s dvije tvrtke za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac – Sinj. Ove investicije doprinijet će gospodarskom razvoju grada te otvoriti nova radna mjesta za lokalno stanovništvo. Potpisivanju Ugovora nazočio je i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta.

Prvi predugovor potpisan je s Lukom Colnagom, direktorom tvrtke PAKLENI OTOCI d.o.o. iz Splita. Tvrtka je ponudila 5,61 €/m² za kupnju zemljišta površine 17.939 m², što iznosi ukupno 100.637,79 eura. Ova tvrtka, poznata po proizvodnji luksuznih brodica pod brandom Colnago, namjerava na kupljenom zemljištu izgraditi proizvodnu halu veličine 2.500 do 3.000 m². U planu je proizvodnja brodica dužine 6 do 12 metara, s ciljem izvoza na strana tržišta, a vrijednost investicije u prvoj fazi procjenjuje se na 1,5 milijuna eura. PAKLENI OTOCI d.o.o. već zapošljava 38 radnika, a planiraju dodatno zaposliti 18-23 radnika, od kojih će većina biti s područja Sinja i okolice.

Drugi predugovor potpisan je s Dariom Čačijom iz Glavica, vlasnikom Obrta za građevinarstvo FINITO GRADNJA. Ovaj obrt kupit će zemljište površine 4.890 m² po cijeni od 4,66 €/m², odnosno ukupno 22.787,40 eura. Obrt je osnovan 2022. godine i bavi se pripremnim radovima na gradilištu, gradnjom ostalih građevina niskogradnje, opremanjem zemljišta komunalnom infrastrukturom, te raznim drugim građevinskim radovima. Investicija vrijedna 100.000 eura uključuje izgradnju objekta s uredskim prostorijama, skladištem i garažnim prostorima, a planirano je zapošljavanje dodatnih 2-5 radnika.

Ove investicije su dio strateškog razvoja Gospodarske zone Kukuzovac, koja će doprinijeti jačanju lokalne ekonomije i zapošljavanju, te unaprijediti gospodarsku infrastrukturu grada.

Proizvodnja u novim objektima započet će čim se završi izgradnja, u skladu s uvjetima natječaja, a investitori već imaju narudžbe za nadolazeće projekte.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button