Vijesti

Vjernici iz filijalne zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića- Karakašica i Suhač hodočastili Čudotvornoj Gospi Sinjskoj

Misom u 7 sati predsjedao je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić uz koncelebraciju fra Mate Matića, fra Ante Čove, fra Siniše Balajića i fra Šimuna Čove.

“Onaj koji je Marijin, koji je Kristov, neće se posramiti zbog toga što ga svijet ne prepoznaje ili što mu svijet ne plješće nego će i dalje ustrajavati u onome što je njegovo kršćansko poslanje – biti odgovoran, dobar, marljiva, milosrdan. Čovjek ljubavi”, započeo je fra Zdravko.

“Danas imamo svijet koji pokušava svojim ideologijama dokinuti ono što je iznad da bi obezvrijedili kršćanstvo, a ponudili npr. toleranciju. Kršćanin nije tolerantan zato što ima nešto što nadilazi tu toleranciju. To je ljubav. Mi ljubimo. Čak i onoga koji je grešan. Odbacujemo grijeh i kažemo što nije dobro. To znači da nismo politički korektni, a to je danas vrlo važno. Mi to ne moramo biti jer ljubimo, a ljubav opravdava. Nikoga ne odbacujemo. Samo ukazujemo na ono što nije po Božjemu, što nije dobro i ne vodi ničemu, samo vodi nas i ovaj svijet u propast”, zaključio je.

Euharistijskim slavljem animirao je zbor iz Karakašice pod vodstvom Danijele Petričević Banović.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button