Crna kronika

Sinj: vozio bez vozačke dozvole, tehnički neispravno vozilo, bez registarske pločice, osiguranja i vozačke

U nedjelju 11. kolovoza 2024. godine, u 00,20 sati, u mjestu Prisoje, općina Dicmo na državnoj cesti D1 policijski službenici zaustavili su 24 godišnjeg muškarca za kojeg je utvrđeno da  upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom odnosno nije položio vozači ispit za upravljanje vozilom bilo koje kategorije. Također, utvrđeno je da vozilo nije tehnički ispravno, odnosno utvrđen je veći nedostatak na način da je ugrađen prednji branik koji vidljivo ne pripada predmetnom vozilu a što je Pravilnikom o tehničkim pregledima na cesti kategorizirano kao veći tehnički nedostatak. Nadalje, utvrđeno je da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana s datumom 31.12.2022.god, vozač kod sebe nije imao prometnu dozvolu, upravljao je vozilom na kojem nije imao istaknutu prednju registracijsku oznaku, odnosno propisan broj registracijskih pločica (jedna pločica), te nije sklopio  ugovor o obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti.

Nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud. Nakon saslušanja pušten je na slobodu.

Sinj: tijekom vikenda sankcionirano 15 alkoholiziranih vozača, 59-godišnjak opet vozio pijan iako već ima izrečenu zabranu

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button