Crna kronika

Policija SDŽ – Vozačica koja je bježala ide u zatvor

Sinj: bez vozačke, uz izrečene zabrane, alkoholizirana vozila i bježala od policije

U nedjelju, 11. kolovoza 2024.godine oko 19:15 sati u mjestu Gala, policijski službenici Policijske postaje Sinj izdali su naredbu za zaustavljanje osobnog vozila međutim vozačica je odbila postupiti po izdanoj naredbi, okrenula se polukružno na dijelu ceste gdje je neisprekidana uzdužna crta i pokušala vozilom pobjeći. Kroz otvoreni prozor vozačica je omalovažavala i vrijeđala policijske službenika, opsovala ih je i rekla da se neće zaustaviti, te je nastavila vožnju u suprotnom smjeru. Policijski službenici uočili su da se vozačica nalazi u vidno alkoholiziranom stanju, te su kako bi je spriječili u daljnjem ugrožavanju prometa, krenuli su za njom i ubrzo je zaustavljena. Tijekom postupanja nastavila je vrijeđati policijskog službenika nakon čega ga je i pljunula.
Dovedena je u službene prostorije, a vozilo kojim je upravljala je privremeno oduzeto.

Utvrđeno je da upravlja vozilom dana nakon izvršnosti rješenja kojim joj je ukinuta vozačka dozvola, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom (zbog, za vrijeme dok su joj na snazi dvije izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Vozačica koja se nalazila u vidno alkoholiziranom stanju odbila se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu, te kod sebe nije imala prometnu dozvolu.

Utvrđeno je da je 34-godišnja vozačica ostvarila obilježja šest teških prometnih prekršaja i jedan prekršaj iz čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Po dovršetku istraživanja uz optužni prijedlog odvedena je na sud, a u optužnom prijedlogu zatraženo je da se okrivljenici odredi zadržavanje zbog bojazni da će ponoviti istovrsni prekršaj, da se istu proglasi krivom i kazni kaznom zatvora, da se na temelju članka 229. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrekne mjera oduzimanja vozila jer je do sada tri puta kažnjena za prekršaj upravljanja vozilom prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom.

Naime, 34-godišnjakinja je recidivist u činjenju prometnih prekršaja i u  posljednje dvije godine prijavljivana je zbog prekršaja upravljanja vozilom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje, upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, te upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Također, zatraženo je da se okrivljenici izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 24 mjeseca.
Nakon dovođenja na sud određeno joj je zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega su je policijski službenici predali u Zatvor u Splitu.

Split: recidivist ponovno uhvaćen u vožnji iako mu je vozačka dozvola poništena, odbio testiranje na droge

Jučer, 12. kolovoza 2024.godine oko 19 sati u Splitu policijski službenici Postaje prometne policije Split tijekom nadzora i kontrole prometa zaustavili su 23-godišnjeg vozača za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim vozilom iako mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova. Vozač se na zahtjev policijskih službenika odbio podvrgnuti preliminarnom testiranju na prisutnost opojne droge u organizmu
Također, utvrđeno je da je tijekom vožnje koristio mobitel, nije koristio sigurnosni pojas i kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Na opisani način ostvario je obilježje pet prometnih prekršaja.
Uhićen je i doveden u službene prostorije, te je nad njim provedeno istraživanja. Danas tijekom dana će biti odveden na općinski prekršajni sud.

Split: bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistriranim i tehnički neispravnim motociklom, odbio testiranje na droge

Jutros, 13. kolovoza oko 01 sat ujutro tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa policijski službenik na motociklu  uočio je motocikl bez registarskih oznaka koji se kretao velikom brzinom, a na motociklu su se nalazile dvije osobe. Uočivši policijskog službenika dodatno je ubrzao u pravcu Solina, te mu u vožnji otpao auspuh. Kada su zaustavljeni utvrđeno je da motociklom upravlja 30-godišnjak dok je putnik maloljetna osoba. Utvrđeno je da 30-godišnji vozač upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje bilo koje kategorije, odbio je podvrgnuti preliminarnom testiranju na prisutnost droga, te da upravlja neregistriranim motociklom koji je i tehnički neispravan. Obojica su dovedena u službene prostorije. Maloljetniku su obaviješteni roditelji, te je u pratnji roditelja napustio službene prostrije. Vozač je uhićen i na njim će biti provedeno istraživanje, nad čega će uz optužni prijedlog biti priveden na sud.
Motocikl je privremeno oduzet.

Duće: vozio pijan prije stjecanja prava na upravljanje

Jutros, 13. kolovoza 2024.  oko 2.45 sati u Dućama policijski službenici zaustavili su motocikl kojim je upravljao 39 godišnjak. Alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija alkohola u iznosu od 1,51 g/kg. Također, utvrđeno je da upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Smješten je u policiji do otriježnjenja nakon čega će biti prekršajno sankcioniran.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button