Kultura

Glazbene večeri na tvrđavi Kamičak uz Filip Pavić Kvartet i Tamaru Obrovac Transhistria Ensemble

U ponosnom viteškom gradu Sinju, gdje povijest i glazba tkaju posebnu priču, tvrđava Kamičak postaje epicentar glazbenih čarolija. Ovog ljeta očekujte nezaboravna iskustva kroz nekoliko jedinstvenih glazbenih večeri. Nakon, izvrsnih

Marius Preda Evolution Tria, u grad pod Kamičkom stižu nam Filip Pavić Kvartet (16. kolovoza) i Tamara Obrovac Transhistria Ensemble (17. kolovoza)!

  1. Glazbene večeri, 16. i 17. kolovoza, s početkom u 21 sat, u sklopu Dana Alke i Velike Gospe, na kojim će Sinjani i njihovi gosti imat priliku uživati u nesvakidašnjoj glazbenoj senzaciji:

Filip Pavić Quartet.

Filip Pavić, rođen 1991. u Zagrebu, otkrio je ljubav prema gitari sa samo 11 godina. Diplomirao je jazz gitaru na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu, gdje je surađivao s eminentnim glazbenicima poput Jima Rotondija, Renata Chicca i Michaela Abenea. Postao je tražen na domaćoj sceni, surađujući ne samo s jazz umjetnicima već i s glazbenicima drugih žanrova. Filip je trostruki dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije, a njegov prvi album „Terra Incognita“ objavljen 2019. s posebnim gostom – Matijom Dedićem – osvojio je publiku i kritiku. Drugi album „Labyrinth Songs“, izdan 2022., prozvan je najboljim jazz albumom godine, primajući pohvale i nominacije za prestižne glazbene nagrade. Filip Pavić nastavlja očaravati svojom virtuoznošću i inovacijama, ostavljajući neizbrisiv trag na glazbenoj sceni.

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, poznata po svojoj nesvakidašnjoj kombinaciji jazza, world musica i istarskih tradicionalnih utjecaja, donosi svoju karizmatičnu scensku energiju na sinjsku tvrđavicu. Njezina glazba često opisuje pejzaže i priče koji kao da slušatelja vode na putovanje kroz vlastite snove. Publika će uživati u Tamarinu ekspresivnom vokalu i slobodi improvizacije, ali i virtuoze koji su sposobni prenijeti široki raspon emocija kroz svoje instrumente. Njihova sposobnost spajanja različitih glazbenih elemenata stvara zvuk koji je istovremeno suvremen i ukorijenjen u tradiciju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću. Čine ga slovenski kontrabasist Žiga Golob i hrvatski bubnjar Krunoslav Levačić, slovenski gitarist i mandolinist Uroš Rakovec te talijanski harmonikaš Fausto Beccalossi.

Glazbene večeri na tvrđavi Kamičak već su tradicionalno intimno iskustvo kojim posjetitelji mogu potpuno uroniti u glazbu i atmosferu ovog povijesnog mjesta. Pogled s tvrđave na okolne planine i polja na sinjske krovove i kale, kao na dlanu, stvara slikovit okvir za glazbene note koje će ispuniti noć.

Ulaz na koncerte je besplatan!

Nikako ne propustite! Veselimo se vašem dolasku!

Program Glazbene večeri na tvrđavi Kamičak organizira Turistička zajednica Grada Sinja uz podršku Grada Sinja, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko- dalmatinske županije, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i tvrtke Kamičak d.o.o.

Vidimo se u Sinju, na Kamičku…

Video najava: https://www.facebook.com/visitsinj/videos/1235403804115511?idorvanity=3729531807318620

S poštovanjem,

Monika Vrgoč

Direktorica Turističke zajednice grada Sinja

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button