Vijesti

30 tisuća eura za Vatrogasnu zajednicu Splitsko-dalmatinske županije

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u utorak je u Splitu županijskoj vatrogasnoj zajednici uručila ček u vrijednosti 30 tisuća eura, kao znak zahvale za kontinuiranu brigu o sigurnosti građana i turista. Župan Blaženko Boban tom prilikom je zahvalio vatrogascima na svemu što rade na dobrobit građana, turista i imovine. „Naši heroji rade u interesu nas građana, ali i u interesu naših turista. Najbolje se to vidjelo i prilikom požara u Tučepima kada su, uz gašenje požara, bili pri ruci i za zbrinjavanje turista. Nažalost, ove godine imamo jako puno požara, ali je jako bitno da nema ljudskih žrtava i većih oštećenja na objektima i imovini. Njihovu žrtvu prepoznala je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije koja je donirala 30 tisuća eura za njihove potrebe“, naglasio je župan te zahvalio direktorici Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske Ivani Vladović.

Vladović smatra kako vatrogascima nije dovoljno samo reći hvala. „To je nedovoljno za sve one trenutke u kojima ovi momci trče u vatru, spavaju na kamenu i u vozilima. Moram naglasiti kako oni nisu s nama samo ljeti – oni tijekom cijele godine štite nas i našu imovinu. Vatrogasci su uvijek tu i oni su dobri duhovi našega društva. Najmanje što možemo napraviti je pomoći im financijski“, ističe Vladović.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević zahvalio je na ovoj donaciji, ali i kontinuiranoj potpori županije i jedinica lokalne samouprave. „Naša županija je vodeća po povlačenju sredstava iz EU fondova za sustav zaštite i spašavanja. Zbog toga imamo ovakve rezultate i zbog toga smo sigurniji. Turistička zajednica nam je pomogla kako bismo zanovili opremu koja je uništena u proteklim požarima i svaka donacija nam je vrijedna. Međutim, nemamo se na što žaliti. Vatrogasci u našoj županiji su na visokoj razini opremljenosti“, izjavio je Kovačević te dodao kako će donirani novac uložiti isključivo u zaštitnu i ostalu opremu za vatrogasce.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button