Crna kronika

Pijanac iz Otoka pod utjecajem alkohola od 2.58 g/kg uzrokovao prometnu nesreću – dvoje ozlijeđeno

Otok: pod utjecajem alkohola od 2.58 g/kg uzrokovao prometnu nesreću

Sinoć, 18. kolovoza 2024.godine oko 22:55 sati u Sinju dogodila se prometna nesreća sudar dva osobna vozila. Policijski službenici utvrdili su da je 52-godišnji vozač osobnog vozila  uzrokovao prometnu nesreću tako da se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao u suprotan kolnički trak. Vozačica koja je dolazila iz suprotnog smjera pokušala je izbjeći vozilo ali došlo je do sudara prednjih dijelova vozila.

Utvrđeno je da je 52-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,58 g/kg. Doveden je u službene prostorije i zadržan do otrježnjenja nakon čega će danas uz optužni prijedlog biti odveden na općinski prekršajni sud.

Dvije osobe su u prometnoj nesreći zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Split: iako mu je ukinuta vozačka, pijan vozio motocikl i bježao policiji

U nedjelju, 18. kolovoza 2024.godine oko 02.15 sati u Splitu policijski službenici uočili su izdali naredbu za zaustavljanje vozaču motocikla koji je nakon toga počinio prekršaj polukružnog okretanja preko pune uzdužne linije nakon čega se dao u bijeg. Policijski službenici su ga uskoro uhvatili i nad njim uporabili sredstva prisile radi sprječavanja daljnjeg bijega.

Utvrđeno je da se radi o 28-godišnjaku koji je upravljao motociklom iako mu je vozačka dozvola poništena zbog 14 negativnih bodova u vremenu prosinca.2025. godine  .Alkotestiran je i utvrđeno je da upravlja  pod utjecajem alkohola od 1,08 g/kg. Također, uz sebe nije imao osobnu iskaznicu. Policijski službenici su mu privremeno oduzeli motocikl.

Utvrđeno je da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zakona o osobnoj iskaznici, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajnih du. Sud nije usvojio prijedlog policije da se vozaču odredi zadržavanje zbog bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja, već je nakon saslušanja pušten na slobodu, a presuda će biti naknadno donesena.

Split: vozač odbio test na drogu, pronađen nož i speed

U nedjelju, 18. kolovoza 2024.godine oko ponoći Splitu policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 28-godišnjak koji se odbio podvrgnuti ispitivanju ili stručnom pregledu na prisutnost droge u organizmu. Tijekom postupanja policijskim službenicima je predao preklopni nož i smotuljak u kojem se nalazilo 1,6 grama droge speed, a koji predmetni su oduzeti. Vozač je doveden u službene prostorije i nad njim je provedeno istraživanje, te je uz optužni prijedlog odveden na sud.

Nije usvojen prijedlog policije da mu se odredi zadržavane, već je pušten na slobodu a predmet je ostavljen za redovan postupak.

Solin: upravljao vozilom bez vozačke pod utjecajem alkohola

Jučer, 18. kolovoza 2024.godine oko 20:15 sati u Solinu policijski službenici zaustavili su 61-godišnjeg vozača za kojeg je utvrđeno da isti je upravljao gore navedenim vozilom prije stjecaja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije, te da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola budući da je policijski službenik uporabom alkometra marke drager kod istog utvrdio koncentraciju alkohola u organizmu od 1,08 g/kg umanjeno za 0,1 g/kg iznosi konačnih 0,98 g/kg miligrama u litri izdahnutog zraka.

Uhićen je i smješten u prostorije policije do otrježnjenja nakon čega će biti uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button