Vijesti

34. Alkarski padobranski kup – Kovačević odnio i padobransku Čoju

Jučer je nastavljeno padobransko natjecanje na sinjskom aerodromu a održane su četiri serije koje se boduju za ekipni i pojedinačni poredak. Također se tri serije interno boduju za padobransku Čoju koja je bila krajnje neizvjesna jer su Andrija Kovačević i Matko Vuković imali sve tri sride te svaki sa sedam kaznenih centimetara. Sukladno Pravilniku natjecanja, uslijedio je pripetavajući skok ove dvojice domaćih padobranaca na kojem je Kovačević ostvario idealan pogodak u samo središte elektronske mete bez kaznenog centimetra, dok je Vuković također pogodio u sridu ali sa sedam kaznenih centimetara. Vrijedi spomenuti da su se ova dvojica padobranca pripetavali i prošle godine za padobransku Alku pri čemu je Vuković pobijedio za samo jedan centimetar a što govori o njihovom sportskom rivalstvu.

Što se tiče generalnog cjelokupnog Alkarskog padobranskog kupa, trenutno je vodeća ekipa reprezentacije Republike Hrvatske sa 48 punata i 45 kaznenih centimetara a u stopu ih prati ekipa domaćina Sinj 1 sa 48 punata i 48 kaznenih centimetara.

Neizvjesno je i u pojedinačnom poretku jer trenutno vodeći je Goran Ratkajec koji skače u sastavu reprezentacije, ima 12 punata i 7 kaznenih centimetara ispred sinjskih padobranaca Andrije Kovačevića sa 12 punata i 8 kaznenih centimetara te Matka Vukovića sa 12 punata i 10 kaznenih centimetara.

Po svemu sudeći, preostale dvije serije skokova koje će se skakati u nedjeljno jutro donijeti će krajnje uzbudljivu i napetu završnicu, kako za ekipnog tako i za pojedinačnog prvaka a vrlo moguće da će doći i do pripetavajućih skokova.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button