Vijesti

Sinj – jednokratna pomoć osnovnoškolcima, povećane naknade i cenzusi

Sinjski osnovnoškolci iz obitelji lošijeg imovinskog stanja odlukom gradonačelnika Mira Bulja ove godine od Grada Sinja dobit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 80 eura.

Naime, Gradonačelnik za 2024. godinu donio je odluku o pravu na jednokratnu novčanu pomoć učenicima osnovnih škola. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imat će roditelji onih učenika osnovnih škola čiji prihod ostvaren u tri mjeseca koji prethode mjesecu u kojem je podnesen zahtjev, a ne prelazi iznos od 240,00 eura.

Podsjetimo, jednokratnu novčanu pomoć 2022. godine uveo je sinjski gradonačelnik Miro Bulj kao pomoć roditeljima osnovnoškolaca čija primanja nisu prelazila 1.700,00 kn (cca 226 eura), da bi nakon godinu dana cenzus povisio na 230 eura, a ove godine na 240 eura. Osim cenzusa, povećana su i novčana davanja sa 70 na 80 eura.

Zahtjevi se podnose na posebnom obrascu, uz potvrdu o upisu učenika u osnovnu školu, presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu za roditelja – podnositelja zahtjeva, potvrdu o primanjima za prethodna tri mjeseca – za sve članove kućanstva, uvjerenje zavoda za zapošljavanje – za sve nezaposlene članove kućanstva, kao i dokaze o ostvarenim prihodima za sve članove zajedničkog kućanstva.

Zahtjevi se podnose od 2. rujna do 31. listopada 2024. godine. Obrazac se može preuzeti OVDJE ili na porti Gradske uprave na adresi Dragašev prolaz 24 u Sinju.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button