Vijesti

Grad Sinj sufinancira udžbenike srednjoškolcima

Gradonačelnik Grada Sinja donio je Zaključak o jednokratnom sufinanciranju kupnje obveznih udžbenika za učenike srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja u školskoj godini 2024./2025. Ova pomoć namijenjena je obiteljima čiji prosječni mjesečni prihod po članu obitelji u posljednja tri mjeseca ne prelazi iznos od 240,00 eura.
Riječ je o još jednoj u nizu socijalnih mjera koja se odnosi na učenike kako bi se svim učenicima omogućili što bolji uvjeti školovanja.
Pravo na sufinanciranje kupnje obveznih udžbenika nemaju učenici koji ovakvu pomoć mogu ostvariti po nekoj drugoj osnovi.
Roditelji ili skrbnici učenika koji ispunjavaju ove uvjete mogu podnijeti zahtjev Gradu Sinju u periodu od 2. do 30. rujna 2024. godine, koristeći propisani obrazac i dostavljajući potrebnu dokumentaciju.
Gradonačelnik Miro Bulj naglašava kako je cilj ove mjere olakšati roditeljima financijsko opterećenje koje dolazi s početkom nove školske godine te osigurati jednakost u obrazovanju za sve učenike.
Zahtjevi se predaju osobnom dostavom u pisarnici Grada Sinja na mail  info@sinj.hr ili poštom na adresu: Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button