Vijesti

Održan sastanak u vezi izgradnje novog Dječjeg vrtića ‘Muljika’ u Glavicama

Nakon što je u kolovozu potpisan ugovor s izvođačem radova MP BETON za “Radove rekonstrukcije dogradnjom i nadogradnjom dječjeg vrtića u Glavicama”, danas je izvođač službeno uveden u posao. Prije odlaska na lokaciju u Glavicama, predstavnicima izvođača predana je sva potrebna dokumentacija za početak radova.

Svečanost polaganja kamena temeljca održat će se u utorak, 10. rujna, u 12 sati.

Ovim projektom planira se rekonstrukcija i nadogradnja derutne građevine koja godinama nije bila u upotrebi, a nalazi se u vlasništvu Grada Sinja. Cilj je prenamijeniti zgradu za potrebe dječjeg vrtića, što uključuje opremanje vanjskog igrališta te izgradnju četiri nova dnevna boravka (dva za jasličnu skupinu i dva za vrtićku skupinu).

Nakon završetka radova, koji bi trebali trajati osam mjeseci, građevina će pružiti uvjete za kvalitetnu socijalizaciju i psihofizički razvoj djece, kao i za poboljšanje životnih uvjeta djece i roditelja u tom području.

Površina postojeće zgrade iznosi 350 m², a nakon nadogradnje zgrada će imati ukupnu površinu od 700 m². Cijela građevinska parcela na kojoj se nalazi zgrada prostire se na 1923 m².

Ukupna vrijednost radova iznosi 1.089.690 eura bez PDV-a, odnosno 1.362.113 eura s PDV-om. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button