Vijesti

Župan Boban početak nastave obilježio s učenicima u Prugovu

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u ponedjeljak je obilježio početak nove školske godine s učenicima i učiteljima u školi u Prugovu – područnoj školi Osnovne škole Petra Kružića Klis.

Župan je naglasio kako je ova škola odabrana zato što ove godine kreće energetska obnova zgrade. „Pozdravljam sve one kojima je krenula ova školska godina. Na području naše županije u osnovnim i srednjim školama imamo više od 50 tisuća učenika, a prvašića je 4056, što je 51 više nego prošle godine. Njima posebno poručujem da vode računa o sebi, da paze u prometu i u bilo kojem kontaktu s vanjskim svijetom“, izjavio je župan.

Ravnatelj Osnovne škole Petra Kružića Klis Neven Tešija ističe kako su očekivanja od učenika uvijek velika. „Uvijek s djecom morate imati velika očekivanja jer od njih dobijete uvijek više nego što u njih uložite. Naša područna škola u Prugovu ima 25 učenika – 11 u prvom, 7 u drugom i 7 u trećem razredu“, navodi ravnatelj.

Prvim danom nastave zadovoljna je i učiteljica Maria Kuliš. „Nas ima dovoljno – 3 su razreda i 3 učiteljice. Ove godine nemamo djece s posebnim potrebama tako da nam nije potreban asistent u nastavi“, rekla je učiteljica.

Roditelji prvaša zadovoljni su zbog odgođenog početka nastave. „To nam je savršeno. Nije moglo bolje. Što se tiče škole, po priči drugih roditelja i mještana Prugova stekla sam dojam da je sve na jednoj visokoj razini organizirano. Nastava je uvijek ujutro, što meni odgovara zbog treninga i ostalih izvanškolskih aktivnosti. Mislim da će sve biti dobro“, optimistična je Petra Bezina, čija je kći Bruna danas krenula u prvi razred.

Radovi na uređenju fasade i okoliša škole u Prugovu započet će kroz mjesec rujan, a Splitsko-dalmatinska županija trenutno radi na ukupno 21 projektu izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije odnosnih škola.

Inače, župan Blaženko Boban i sam je prvi razred osnovne škole pohađao upravo u školi u Prugovu, a ravnatelj mu je kao uspomenu poklonio fotokopiju njegova izvoda iz dnevnika razredne nastave.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button