Vijesti

Raste broj djece u produženom boravku, Grad Sinj odgovara povećanjem sufinanciranja

Gradonačelnik Miro Bulj donio je odluku da Grad Sinj nastavi sufinancirati program produženog boravka u osnovnim školama, unatoč povećanju broja učenika uključenih u program.

Ove školske godine tako je Grad povećao sufinanciranje s 46,50 eura na 50 eura po djetetu, čime će ukupan iznos dosegnuti oko 71.000 eura godišnje, nasuprot prošlogodišnjih 53.000 eura.

Ovaj program, koji je započeo kao pilot projekt u osnovnim školama s 20-ak djece, sada uključuje 142 učenika. U odnosu na prošlu godinu, kada je produženi boravak pohađalo 116 djece, broj polaznika porastao je za 22%.

Gradonačelnik je istaknuo kako Grad sufinancira ovaj program od samoga početka provedbe, iako mu to nije obaveza jer je osnivač škola Splitsko – dalmatinska županija.  Premda broj djece u produženom boravku kontinuirano raste, Grad će nastaviti pronalaziti potrebna sredstva kako bi olakšao financijski teret roditeljima i osigurao jednake uvjete za svu djecu s našega područja.

Dok OŠ Marka Marulića ima 70 djece u programu produženog boravka, a OŠ Ivana Lovrića 63 i obje škole već imaju uhodane programe OŠ fra Pavla Vučkovića provodi pilot projekt s tek 9 učenika. Ravnatelj OŠ fra Pavla Vučkovića izrazio je zabrinutost zbog nedostatka sredstava za provedbu projekta te najavio slanje dopisa Županiji za dodatnu financijsku podršku.

Gradonačelnik Bulj naglasio je važnost nastavka sufinanciranja ovog programa, ističući kako će Grad osigurati dodatna sredstva te uputiti dopis Splitsko-dalmatinskoj županiji za dodatnu financijsku potporu. Cilj Grada je osigurati jednake uvjete za školovanje sve djece te, ako županija ne prepozna potrebu za sufinanciranjem, Grad će i dalje podržavati ovaj važan program.

Grad Sinj će nastaviti raditi na tome da pruži najbolju moguću podršku našim najmlađima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button