Kultura

Brendiranje gourmet destinacije : Besplatne edukacije i kulinarski master classovi uskoro u Sinju … prijavite se

SINJ: Srijeda, 18.09.2024., 12:00 – 16:30 h, restoran Alkarski dvori, Put Petrovca 12

Nakon ljetne stanke, nastavljaju se edukacije Brendiranje turističkih destinacija kao cjelogodišnjih ili sezonskih gourmet destinacija, u okviru kojih se održavaju i kulinarski master classovi Dalmatinske marende. ŠKMER-ov edukacijski tim i Ivan Cvitanić, stručnjak za destinacijski menadžment, nakon uspješnih izdanja na Braču, Šolti, Hvaru, Trogiru i Makarskoj, stižu u Sinj. Ovo je prilika za vlasnike i djelatnike ugostiteljskih i turističkih objekata da saznaju kako postati dionici u gourmet brendiranju svoje turističke destinacije. Osim toga, edukacije će obuhvatiti definiciju gourmet destinacije s postojećim primjerima, modalitete promocije i uključivanje brendirane gourmet ponude u programe manifestacija koje nisu nužno gastronomskog karaktera.

Edukacije, koje se održavaju uz podršku turističkih zajednica, osim Ivana Cvitanića, vodi i Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Akademije i stručnjakinja za marketing i brendiranje gastronomije. Master class Dalmatinske marende pod vodstvom Željka Nevena Bremeca donosi teoretski uvid u posebnosti dalmatinske mediteranske kuhinje, kao i praktičnu demonstraciju pripreme jela i posebnih načina posluživanja vezanih uz destinaciju u kojoj se održava, a na kraju i zajedničku marendu sa sudionicima.

Ovaj značajan projekt nastavak je velike brending kampanje Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije pod nazivom Dalmatinska marenda u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Sinja i restoranom Alkarski dvori, kojom se taj tradicionalni obrok između doručka i ručka želi učiniti prepoznatljivim u svijetu kao mjesto okupljanja oko stola i slavljenja života uz sve povijesne, socijalne i gurmanske posebnosti.

Za besplatnu edukaciju brendiranja i master class Dalmatinske marende, pozivamo sve zainteresirane iznajmljivače, vlasnike ugostiteljskih objekata, hotelijere, predstavnike OPG-ova, kuhare i konobare, da se prijave do 17. rujna 2024. putem elektronske pošte na adresu info@visitsinj.hr i na telefon +385 21 826 352, kao i prijavom u uredu TZ grada Sinja, na adresi Put Petrovca 12 (drugi kat).

Edukacije u Sinju počinju 18. rujna (srijeda) u 12:00 sati. Sudjelovanje je besplatno!

PROGRAM

12:00 – 13:30 Edukacija – teme:

Definiranje gourmet destinacije i primjeri već brendiranih gourmet destinacija

Uloge i načini uključivanja lokalnih dionika u gourmet brendiranje turističke destinacije

Modaliteti promocije gourmet destinacije

Potencijali uključivanja brendirane gourmet ponude u programe manifestacija koje u osnovi nisu gourmet manifestacije

13:30 – 15:30 Master Class Dalmatinske marende:

Teoretski uvod u prepoznatljivost i posebnosti dalmatinske/mediteranske kuhinje

Izvedba master class-a na odabranu temu prilagođenu destinaciji (u formatu tradicijskog ili fine dining jela s platingom) uz mogućnost uključivanja sudionika u rad.

Prezentacija načina posluživanja

15:30 – 16:30 Prezentacija i degustacija jela, rasprava i zaključci, izrada plana zajedničkih aktivnosti.

Veselimo se sudjelovanju učenika i nastavnika naše Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića Sinj, kao i  Vašoj prijavi i sudjelovanju!

S poštovanjem,

Monika Vrgoč, Direktorica Turističke  zajednica grada Sinja

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button