Politika

Predsjednik sinjskog HSLS-a – “Sjaši Kurta da uzjaši Murta”

Priopćenje Sinjskog HSLS-a-a koje potpisuje predsjednik Tomislav Klarić-Kukuz prenosimo izvorno i u cijelosti:

Poštovani građani grada Sinja,

dok se politička vrhuška grada Sinja većinu vremena bavi  smišljanjem promašenih političkih  akcija i poteza, i dok evo već četvrtu godinu čekamo da shvate da nisu više u oporbi za to vrijeme sa stambenih zgrada u najužem centru grada Sinja padaju opasni po život prolaznika komadi krovišta i konstrukcije krovišta uslijed višegodišnje nebrige.

Ono što su građani grada Sinja očekivali od sadašnje vlasti je promjena na bolje, a dobili smo samo izgubljeno vrijeme. Po onoj staroj “sjaši Kurta da uzjaši Murta” do nikakve promjene u upravljanju gradom nije došlo samo su nam zgrade postale starije, a problemi postali veći.

Svjedoci smo da je nedavno ograđen dio sinjske pijace ispred zgrade koja nema upravitelja te je isto tako privatno vlasništvo pa se postavlja pitanje tko je odgovoran i tko će riješiti te probleme?

Činjenica je da u svom mandatu sadašnja sinjska vlast, iako svjesna problematike, nije napravila popis stambenih zgrada koje nemaju upravitelja i nije odredila prinudnog upravitelja za područje grada Sinja, čime sinjska vlast postaje odgovorna za ove probleme. Zakon RH kaže da je svaki objekt s tri ili više posebnih cjelina stambena zgrada te mora imati upravitelja, a ako ga suvlasnici sami ne izaberu grad Sinj  ga zgradi MORA dodijeliti. Ovo je definirano zakonom od 1998. godine. Što smo radili do sada?

Grad Sinj na svojim stranicama lakonski skida odgovornost sa sebe te kaže citiramo:” Zbog toga što se radi o zaštićenom kulturnom dobru, Komunalno redarstvo je odmah obavijestilo Konzervatorski zavod u Splitu, koji je nadležan za ovu lokaciju.”.

Ovo naprosto nije istina, odgovornost Konzervatorskog zavoda je da se brine da zgrade budu obnovljene prema propisima i prema projektu te da zadrže svoj izvorni oblik. To ne znači da je Konzervatorski zavod odgovoran, odgovoran je grad Sinj koji ne zna da mora ili ne želi imenovati prinudnog upravitelja. Niti je bitno da li jaše Kurta ili Murta niti je bitno da li žele ili ne znaju, nama svejedno padaju komadi po glavi dok šetamo gradom.

Poručujemo političkoj stranci “Miro Bulj”, počnite raditi!

S poštovanjem,

Tomislav Klarić-Kukuz, mag.oec, MBA

Predsjednik Ogranka HSLS Sinj

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button