Vijesti

Obilježena 81. obljetnica tragičnog stradanja mještana Košuta, Brnaza i Turjaka na Kukuzovcu

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta sudjelovali su na komemoraciji koja je održana povodom 81. obljetnice tragičnog pokolja nad mještanima Košuta, Brnaza i Turjaka, koji su brutalno ubijeni 1943. godine od strane pripadnika njemačke Sedme divizije Prinz Eugen. U tom strašnom događaju život su izgubila 41 muškarac iz Košuta, jedan mještanin Glavica, 17 mještana Brnaza i 7 mještana Turjaka.

S posebnim pijetetom prisjetili su se i strašnog stradanja svećenika fra Rafe Kalinića i Anke Malbaše, koji su spaljeni u Brnazama.

U spomen na žrtve, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji i prijatelji, predsjednik Gradskog vijeća Trilja Miljenko Marić sa vijećnicima Nezavisne liste, gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin i drugi.

Misu zadušnicu za sve žrtve predvodio je župnik crkve Srca Isusova u Košutama, don Tomislav Topčić, uz koncelebraciju fra Antonia Mravka i don Josipa Dukića.

Ovaj tužan događaj, kao i svake godine, podsjetnik je na strahote prošlosti, ali i na važnost očuvanja sjećanja na nevine žrtve rata.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button