Vijesti

Proslavite Dan Splitsko-dalmatinske županije posjetom Muzeju Cetinske krajine

Muzej Cetinske krajine od otvorenja 1956. godine sustavno se brine o baštini grada Sinja i Cetinske krajine i o njihovoj prezentaciji kako u vlastitoj sredini, tako i u ostatku države te inozemstvu. Muzejski stalni postav, otvoren 2021. godine, posjetitelje uvodi u priču o životu ovoga kraja; njegovim stanovnicima i njihovim borbama za opstanak kroz stoljeća, ali i prirodnim, umjetničkim i folklornim bogatstvima koja su prezentirana kroz razne multimedijalne oblike.

Ove subote, 28. rujna 2024. od 9 do 13 sati, povodom Dana Splitsko-dalmatinske županije Muzej će biti otvoren za sve posjetitelje – uz besplatan ulaz i stručno vodstvo! Iz Muzeja vas pozivaju na stručnu šetnju kroz stalni postav, stoga ne propustite saznati novo ili ponoviti gradivo o bogatoj povijesti grada Sinja i Cetinske krajine.

Kao ustanova čiji je osnivač Splitsko-dalmatinska županija, Muzej neprestano radi na edukaciji i promidžbi kulture i baštine ovoga kraja te na podizanju svijesti o važnosti prepoznavanja potencijala Cetinske krajine na razini cijele županije i izvan njezinih okvira. Tu činjenicu potvrđuju izložbe i razna događanja čiji je broj pozamašan, ali i izuzetni projekti na državnoj i međunarodnoj razini, a iz Muzeja najavljuju da uskoro započinju i nove međunarodne programe.

Stoga iskoristite priliku i subotnje jutro provedite u ugodnoj i edukativnoj atmosferi Muzeja Cetinske krajine!

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button