Vijesti

Održan 8. regionalni susret Katoličke udruge „Prilike za Susret” pod geslom „Slobodni u Ljubavi“

U subotu 28. rujna 2024. g. u prostorijama Svetišta Gospe Sinjske u Sinju, Katolička udruga „Prilika za Susret“ iz Osijeka održala je 8. Regionalni susret i PRVI u Dalmaciji pod geslom „Slobodni u Ljubavi“ Organiziran je za sve slobodne muškarce i žene u dobi od 27 do 50 godina koji se žele pripremati za vezu i sakrament ženidbe. Na susretu je nazočilo oko 100-ak osoba iz Sinja, Splita, Kaštela, Dubrovnika, Šibenika, Makarske, Jelse, Hvara, Zadra, Knina, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Đakova, Vukovara, BiH, Njemačke…

Susret je započeo u 09,30 sati misnim slavljem u crkvi Gospe Sinjske. Svetu misu i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu predvodio je župnik Župe Gospe Sinjske, fra Antonio Mravak koji je istaknuo:

„Bog može maknuti sve ljuske koje nam stvaraju u životu blokade i strahove. Došli smo otvarati srca ljudima koji nam žele prići i kojima mi želimo prići te dati Priliku jedni drugima i donijeti ono što nam Bog daje“.

Program je nastavljen uz predavanje Maje Jakšić – teologinje, psihoterapeutkinje, voditeljice Centra za edukaciju i savjetovanje Hippocampus, autorice niza stručnih  članaka i knjiga, supruge i majke četvero djece. Teme predavanja su bile „S koljena na koljeno“ – Kako je naša obitelj porijekla utjecala i još uvijek utječe na naš život i naša ponašanja? i „Naći se i ostati zajedno“- Kako graditi sigurne i zdrave veze (uključujući i odnos sa samim sobom)?

Nakon predavanja slijedile su interaktivne radionice i svjedočanstva bračnih parova Udruge i katoličke platforme za on-line upoznavanje Katsus.org. Tijekom dana sudionici su uz sadržajan program imali i razmjenjivati iskustva, te naučiti nešto novo i korisno kako bi bili što spremniji za vezu i sakrament ženidbe. Susret je završen u 19,00 sati.

Predivan događaj, obogaćen glazbenim slavljenjem uz VIS Izidor iz Solina, molitvu i pozitivno ozračje svakako će ostati u lijepom sjećanju te radosnom iščekivanju novih zanimljivih i kvalitetnih susreta.

Slijedeći veliki susret koji slijedi u organizaciji Udruge je 3. nacionalni susret u Karlovcu 09.11.2024., a u pripremi su i razni drugi seminari, susreti i druženja.

Informacije oko svih događaja i susreta objaviti ćemo na društvenim mrežama i web stranici Prilike za Susret, istaknuo je predsjednik Udruge Tomislav Belavić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button