Crna kronika

Policija – Muć: Recidivist vozio pod utjecajem alkohola 1,59 g/kg – 40 dana zatvora i 15 mjeseci bez vozačke

Jučer, 03. listopada 2024.g. oko 19: 35 sati u Muću zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak. Utvrđeno je da vozilom upravlja u alkoholiziranom stanju od 1,59 g/kg,  a nije kod sebe imao vozačku dozvolu.
S obzirom na to da je vozač višestruki recidivist u činjenju prometnih prekršaja doveden je u službene prostorije, uhićen i smješten do prestanka djelovanja alkohola. Danas tijekom dana će uz optužni prijedlog biti odveden na sud. U optužnom prijedlogu zatražit ćemo određivanje zadržavanja, izricanje kazne zatvora od 40 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od  15 mjeseci.

Split: Recidivist vozio prije stjecanja prava na upravljanje, odbio testiranje na droge, pronađena dva noža

Jučer, 03. listopada oko 19:40 sati u Splitu zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak. Na križanju Velebitske i Poljičke ulice, u Splitu, okrivljeni je upravljao vozilom, te nije zaustavio svoje vozilo na znak crvenog svjetla na mjestu na kojem se promet upravlja uređajem za davanje znakova prometnim svijetlima.
Utvrđeno je da je upravljao nakon izvršnosti rješenja, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilo, a na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.
Tijekom obavljanja nadzora policijski službenici su na vidljivom mjestu u vozilu uočili dva noža dužine oštrice 10 cm i 18 cm, odnosno hladno oružje, a kojoj je osnovna namjena nanošenje ozljeda ili mogu poslužiti za napad. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 44-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( čl.59. 286,282), Zakona o nabavi i posjedovanju oružja ( čl.72)  i Zakona o osobnoj iskaznici ( čl. 16)
Danas tijekom dana će uz optužni prijedlog biti odveden na sud. Obzirom da se radi o ponavljaču u činjenju prometnih prekršaja zatraženo je da se okrivljenom odredi zadržavanje, da mu se izrekne kazna zatvora 120 dana i novčana kazna 500,00 € te zaštitna mjera zabrane upravljanja zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca.

Trogir: Vozač bez vozačke, vozilo bez osiguranja

Jučer, 03. listopada 2024.g. u Trogiru zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da je upravlja vozilom  za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola rješenjem PP Trogir. Također, utvrđeno je da vozilu isteklo osiguranje, isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.  Doveden je u službene prostorije i danas tijekom dana će biti odveden na sud. Vozilo je privremeno oduzeto. Danas tijekom dana biti će odveden na sud, a u optužnom prijedlogu traži se određivanje zadržavanja, izricanje kazne zatvora u trajanju od 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Makarska: Recidivist vozio unatoč zabrani, odbio testiranje ne droge

Jutros, 04. listopada 2024.g. u 00:10 sati u Makarskoj zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak. Utvrđeno je upravlja vozilom za vrijeme dok mu je  na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom.  Vozač je odbio obaviti preliminarno testiranje na prisutnost droge u organizmu.
Doveden je u službene prostorije i danas tijekom dana će biti odveden na općinski prekršajni sud. Obzirom da se radi o ponavljaču u činjenju prometnih prekršaja zatraženo je zadržavanje u trajanju od 15 dana, za dva prekršaja izricanje kazne zatvora od 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom  B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Makarska: Vozaču izmjerena koncentracija od  1,75 g/kg

Jučer, 03. listopada 2024.g. oko 23:50 sati u Makarskoj zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao  38-godišnjak. Alkotestiran je i utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola. Izmjerena mu je koncentracija od 1,75 g/kg. Doveden je u prostorije policije i zadržan do otrježnjenja, te će danas uz optužni prijedlog biti odveden na općinski prekršajni sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, izricanje kazne  zatvora u trajanju od 30 dana, zaštitna mjera upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button