Vijesti

Pogledajte popis – gradonačelnik podijelio 108 potpora poljoprivrednicima u iznosu 132.722,81 EUR

Gradonačelnik Grada Sinja, Miro Bulj, donio je Odluku o dodjeli potpora u poljoprivredi za 2024. godinu, čime Grad nastavlja s uspješnim programom potpora male vrijednosti u poljoprivredi. Ukupni iznos sredstava predviđenih za ovu godinu iznosi 132.722,81 EUR za subvencioniranje nabave strojeva i opreme te 26.544,56 EUR za otkup poljoprivrednih proizvoda.

Subvencije su dodijeljene 108 poljoprivrednika za različite aktivnosti u poljoprivredi, a financijska sredstva primili su za sljedeće sektore: pčelarstvo, ratarstvo, voćarstvo, stočarstvo, povrćarstvo i vinogradarstvo kao i nabavku mehanizacije.

Program potpora u poljoprivredi Grada Sinja, koji traje već tri godine, pokazao se iznimno uspješnim, posebice u usporedbi s ranijim inicijativama, te pruža značajnu financijsku podršku lokalnim poljoprivrednicima. Program ne samo da redovito ispunjava svoja obećanja, nego i doprinosi povećanju proizvodnje te osigurava modernizaciju i konkurentnost lokalnih poljoprivrednika. Gradonačelnik Bulj istaknuo je da su rezultati ovog programa impresivni, a njegov nastavak do 2025. godine od ključne je važnosti za razvoj poljoprivrede na ovom području.

Uspjeh ovog programa bio je jasno bio vidljiv već prošle godine, kada su svi prijavljeni koji su ispunili uvjete dobili potpore, što potvrđuje učinkovitost i dostatnost sredstava. Grad Sinj je i u medijima zbog ovoga Programa prepoznat kao pozitivan primjer lokalne samouprave koja se kontinuirano zalaže za unapređenje poljoprivredne proizvodnje putem potpora. Korisnici potpore, prije isplate sredstava, bit će pozvani na zajedničko potpisivanje Ugovora.

Podsjećamo, poziv za subvencioniranje otkupa poljoprivrednih proizvoda bit će objavljen u studenom 2024. godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button