Vijesti

Obavijesti: Od 6. – 13. listopada 2024.

  1. Ponedjeljak, 7. listopada: BDM od Krunice, spomendan. Dan molitve i posta za mir u svijetu. Svete mise: 7, 8, 9 i 18 sati. Prihvatimo poziv Svetoga Oca te ovaj dan posvetimo postu i molitvi kako bi svijetom zavladao mir koji samo Krist može dati.
  2. Srijeda, 9. listopada: Početak trodnevne duhovne priprave za svečanost proglašenja crkve Čudotvorne Gospe Sinjske manjom bazilikom.

    Program trodnevnice: 16:45 sati – Krunica BDM i litanije17:30 sati – molitva Večernje, 17:50 sati – crtice iz povijesti crkve i svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, 18:00 sati – Sveta misa.

    U trodnevnici misnim slavljem će predsjedati fra Anđelko Domazet, fra Ante Akrap i fra Domagoj Volarević. Drugoga dana trodnevnice, fra Stjepan Čovo će predstaviti dopunjeno izdanje knjige o životu i mučeništvu fra Metoda Vezilića iz Sinja.

  3. Petak, 11. listopada: Treći dan duhovne priprave. Svete mise: 7, 8, 9 i 18 sati. U 20 sati u crkvi mjesečni susret za mlade iz župne zajednice.
  4. Subota, 12. listopada: Slavlje proglašenja crkve Čudotvorne Gospe Sinjske bazilikom. Svete mise: 7, 8, 9 i 10:30 sati. U 10:30 sati središnje misno slavlje kojim će predsjedati splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić. Slavlju će nazočiti i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua koji će pročitati dekret pape Franje o proglašenju crkve u Sinju bazilikom.

Dragi župljani pozivamo Vas da se odazovete trodnevnoj duhovnoj pripravi uoči slavlja proglašenja naše crkve bazilikom. Dan 12. listopada, bit će zauvijek upisan u povijesti crkve i svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, Sinja i Cetinske krajine. Zahvalni Bogu za dar Čudotvorne Gospe Sinjske u našoj sredini, štovateljima i hodočasnicima koji su širili glas o njezinoj slavi, fratrima ovog samostana koji su s narodom gradili i obnavljali crkvu i pripremali je za proglašenje bazilikom, uključimo se u duhovnu pripravu i još jednom ispovjedimo našu pripadnost Katoličkoj crkvi, vjernost Kristu i Blaženoj Djevici Mariji.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button