Crna kronika

Policija – Trilj: Vozačima za vikend izmjereno 2,32 i 1,95 promila

Trilj: Vozačima izmjereno 2,32 i 1,95 promila
U subotu oko 14 sati u Čaporicama policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao 50-godišnjak. Alkotestiran je i utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,32 g/kg. Isključen je iz prometa, odveden je u službene prostorije i zadržan do otriježnjenja, a protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

U subotu oko 15:50 sati na granični prijelaz pristupio je 68-godišnji vozač. Tijekom kontrole vozač je alkotestiran i utvrđena mu je koncentracija od 1,95 g/kg. Isključen je iz prometa i zadržan do otriježnjenja nakon čega je protiv njega nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozač odbio alkotestiranje, vozio prije stjecanja prava na upravljanje, pronađena šipka s bodežom
U petak oko 22:55 sati u Vinkovačkoj ulici u Splitu policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao 36-godišnjak. Na zahtjev policijskih službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu. Utvrđeno je da upravlja vozilom nakon izvršnosti rješenja, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom
Također, utvrđeno je da posjeduje metalnu šipku s bodežom, odnosno hladno oružje, koje je pogodno za napad ili nanošenje ozljeda.
U optužnom prijedlogu zatraženo je da mu se odredi zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, izrekne kazna zatvora od 30 dana i novčana kazna od 500,00 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije 12 mjeseci. Odveden je na sud.

Vozaču izmjereno 1,89 promila, određeno zadržavanje
U Ulici Slobode, u subotu oko 00:40 sati zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 62-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.89 g/kg. Doveden je u službene prostorije i zadržan do otrježnjenja. U optužnom prijedlogu zatraženo je da mu se odredi zadržavanje, da mu se izrekne kazna zatvora od 10 dana, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Nakon dovođenja, 62-godišnjaku je određeno zadržavanje do 25. listopada 2024.g.

Alkoholizirani vozači sankcioniran dva puta iste večeri
U nedjelju, oko 01:40 sati u Splitu u ulici Put Trstenika policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak.  Obavljenom provjerom utvrđeno je da vozio pod utjecajem alkohola od 0,54 g/kg i da je dvadeset minuta ranije u Starčevićevoj ulici također zaustavljen i isključen iz prometa jer je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,61 g/kg. Također mu je prvi put nakon zaustavljanja i sankcioniranja, izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjeseci dana.
Nakon što je i drugi put zaustavljen jer je unatoč izdanoj mjeri opet alkoholiziran sjeo za upravljač i vozio, uhićen je i doveden u službene prostorije i odveden je na sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanja, izricanje kazna zatvora u trajanju od 30 dana u novčana kazna te određivanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije  u trajanju od godine dana.

Recidivist sankcioniran dva puta u istoj večeri zbog većeg broja prekršaja
U subotu u Splitu oko 2:20 sati je zaustavljeno vozilo kojim je upravljao  26-godišnjak koji je alkotestiran i utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0,99 g/kg. Isključen je iz prometa, sankcioniran i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Međutim unatoč izrečenoj zabrani  i činjenici da je bio alkoholiziran, 26-godišnjak se ponovno uključio u promet i zaustavljen je ponovno na području Splita Utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola ovaj put od 0,82 g/kg, vozio je brzinom od 116 km/h u naseljenom mjestu gdje je ograničenje brzine 70 km/h, prilikom prestrojavanja nije koristio pokazivač smjera, a za vrijeme vožnje na nedopušteni način koristio je mobitel. Također, upravljao navedenim vozilom, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Uhićen je i doveden u službene prostorije i odveden na sud. Zatraženo je da mu se zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja izrekne zadržavanje i kazna zatvora od 60 dana.

Vozaču izmjerena koncentracija od 2,17 g/kg
U nedjelju, oko 01 sat policijski službenici su u Splitu zaustavili su 52-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da vozi pod utjecajem alkohola od 2,17 g/kg. Odveden je na liječnički pregled zbog visoke koncentracije alkohola u organizmu, nakon čega je doveden u službene prostorije i zadržan. S obzirom da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja uz optužni prijedlog odveden je na sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je izricanje kazne zatvora od 60 dana i novčane kazne od 2.650,00 eura.

Vozaču izmjerena koncentracija od 1,39 g/kg
U subotu oko 23:50 sati u Makarskoj zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 36-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez vozačkog ispita za B kategoriju. Alkotestiran je i utvrđeno je da vozi pod utjecajem alkohola od 1,39 g/kg. Odveden je na preventivni liječnički pregled, nakon čega je zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja. Odveden je na općinski prekršajni sud. Traženo je da ga se proglasi odgovornim i izrekne kazna zatvora od 60 dana.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button