Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Ozlijeđen u lovu – pogodio 77-godišnjaka

Dana 6. listopada 2024. oko 10:0 sati, u mjestu Brštanovo, na brdu zvanom “Vlaka”, tijekom lova, 41-godišnak je u jednom trenutku zapucao prema divljači kada je nehotice pogodio 77-godišnjaka s kojim se nalazio u lovu. Ozlijeđenom su utvrđene teške tjelesne ozljede.

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom te je podneseno posebno izvješće u vezi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su dva dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom, prijetnja, teška tjelesna ozljeda, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa i dvije krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća od kojih su u dvije nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Imotski: Brzom reakcijom policije osujećena namjera provalnika, predani pritvorskom nadzorniku

U subotu, 05. listopada 2024.g. Postaja granične policije Imotski zaprimili su informaciju da je u mjestu Podbablje u tijeku provala u obiteljsku kuću u kojoj trenutačno nitko ne živi. Policijski službenici su odmah upućeni na adresu događaja, ušli su u kuću i u njoj pronašli dvojicu muškaraca koji su kada se sakrili u kući ispod kreveta. Predmeti koje su pokušali otuđiti su pronađeni kod njih i vraćeni vlasnicima.

Dovedeni su službene prostorije i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja je obavljen očevid.  Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 39-godišnjak i 40-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela Teška krađa i nakon istraživanja uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku.

U Kaštelima oduzete 63 stabljike marihuane

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga stana i potkrovlja u Kaštelima kada su pronađene 63 poluosušene stabljike marihuane visine od 10 do 40 cm.

Protiv spomenutog je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama sukladno čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

U sukobu zadobio tešku tjelesnu ozljedu

U subotu, 5. listopada 2024. godine ujutro oko 6 sati u Bolu, na Braču, fizički su se sukobili 61-godišnji državljanin Austrije i 51-godišnji hrvatski državljanin. Zbog ozljeda koje su zadobili obojica su zatražili liječničku pomoć. Austrijskom državljaninu je utvrđena teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma nosne kosti dok je hrvatski državljanin zadobio lakšu tjelesnu ozljedu.

Po dovršenom istraživanju je utvrđeno da je 51-godišnjak počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda te je podnijeto posebno izviješće u vezi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Nadalje je utvrđeno da je 63-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je  protiv njega podnijet Prekršajni nalog.

Zadobio tešku tjelesnu ozljedu

Jučer oko 16:30 sati, u Splitu, na Zenti, došlo je do verbalnog sukoba između 27-godišnjaka dok je šetao svoga psa bez povodca sa 60-godišnjakinjom, 67-godišnjakom i 36-godišjakom. U jednom trenutku su se fizički sukobili 27-godišnjak i 36-godišnjak koji je zadobio ozljedu u predjelu oka koja je nakon liječničke obrade kvalificirana teškom tjelesnom ozljedom.

Protiv 66-godišnjakinje i 67-godišnjaka je podnijet Optužni prijedlog sukladno čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom.

Požar na vozilima

Jučer, 6. listopada 2024. oko 6:30 sati u mjestu Okrug gornji ispred kuće je izbio požar na tri parkirana osobna vozila. Obavljen je očevid. U događaju su utvrđeni elementi kaznenog djela i  provodi se kriminalističko istraživanje. Prema prvim informacijama materijalna šteta procjenjuje se na oko 10 tisuća eura.

Provaljeno u stan

Sinoć je prijavljena provala u stan u Splitu u koji je provaljeno tijekom vikenda za vrijeme izbivanja vlasnika. Otuđen je novac i osobni predmeti čime je vlasniku pričinjena veća materijalna šteta. Obavljen je očevid te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Tijekom vikenda sankcionirano 509 prometnih prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu.

Evidentirano je 509 prekršaja od kojih izdvajamo 154 za prekoračenje  brzine, 111 za alkohol, 34 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 9 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 13 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 3 za zabranu upravljanja i 10 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Utvrđena najveća koncentracija alkohola je iznosila je 2,32 g/kg, dok su četiri osobe zadržane do otriježnjenja.

Tijekom vikenda zabilježene su 23 prometne nesreće od kojih je 9 s ozlijeđenim osobama. Sedam osoba je lakše dok su četiri osobe teže ozlijeđene.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button