Vijesti

Olimpijci i paraolimpijci kod Bobana: “Vi ste primjer mladim ljudima”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u ponedjeljak je primio osvajače medalja na olimpijskim i paraolimpijskim igrama u Parizu.

„Iznimno smo radosni zbog vaših uspjeha i medalja koje ste donijeli u Splitsko-dalmatinsku županiju. Od srca vam hvala što diljem svijeta pronosite. Ovo je i poruka mladima da se bave sportom. Vi ste primjer jer stvarate sliku mladih ljudi koja je na ponos svima nama. Mi smo donijeli odluku da ćemo nagraditi sve osvajače medalja i njihove trenere, u jednakom iznosu za osvajače s olimpijskih i paraolimpijskih igara. Izdvojili smo ukupno 40 tisuća eura te ćemo svakome od vas pojedinačno, putem vaših klubova dodijeliti novčanu nagradu. Želim vam da i dalje promovirate svoj grad, svoju županiju i svoju domovinu“, poručio je župan.

Županu je na primanju zahvalila Anđela Mužinić Vincetić, osvajačica zlatne paraolimpijske medalje u parastolnom tenisu. “Hvala što vrednujete nas i naše trenere. Ugodno nam je i lijepo tu. Hvala što nas kontinuirano cijenite. Naš rezultat nije stigao preko noći, a zlato na paraolimpijskim igrama je kruna karijere”, zaključila je.

Uz župana primanju su nazočili njegov zamjenik Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Željko Primorac i županijski vijećnik Marko Žaja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button