Kultura

Gradska galerija Sikirica organizira besplatnu radionicu camere obscure za djecu i mlade – prijavite se!

Kao popratni program izložbe »Mato Kaić – svjetlopisi pod bosanskim nebom« te u okviru ovogodišnjeg programa Jesenjarenja koji Galerija provodi u suradnji s udrugom Sinjski kulturni urbani pokret, u prostorijama galerije Sikirica održat će se besplatna radionica camere obscure za djecu i mlade (do 33 godine). Radionica camere obscure odvijat će se u četiri odvojena termina, subotom i nedjeljom – 19. i 20. listopada te potom 26. i 27. listopada, sve termine od 9 do 13 sati.

Camera obscura je stara fotografska tehnika, a kroz radionicu polaznici će se ukratko upoznati s povijesti fotografije, sami će napraviti vlastiti primitivni fotoaparat (cameru obscuru) s kojom će potom fotografirati na terenu (u šetnji gradom), a nakon toga će samostalno razvijati fotografije i skenirati negative, kako bi stekli iskustvo cjelokupnog procesa nastanka fotografija.

Radionica je iznimno zanimljiva i kreativna, a kroz sudjelovanje polaznici stječu znanje i o fizičkim i kemijskim svojstvima i procesima nastanka fotografije.

Radionica vodi splitska fotografkinja, majstorica fotografije Maja Prgomet koja je ovlaštena od strane Hrvatskog fotosaveza za provedbu radionica. Vć dugi niz godina vodi radionice u Fotoklubu Split, na Lastovu te je već ranije provodila radionice i u Sinju.

Sudjelovanje je besplatno, svi su materijali osigurani, a za sudjelovanje je potrebno poslati prijavu na info@galerija-sikirica.hr – ime i prezime, kontakt e-mail ili broj telefona. Broj mjesta je ograničen!

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button