Vijesti

Grad Sinj nastavlja s programom stambenog zbrinjavanja mladih „OSTANI TU“: Poziv za prijave u 2024.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj raspisao je Javni poziv za program stambenog zbrinjavanja mladih na području Grada Sinja “Ostani Tu”.

Ovim programom Grad Sinj pruža financijsku potporu mladim obiteljima i samcima u rješavanju stambenih pitanja. Ovaj program, koji se provodi već treću godinu zaredom, ima za cilj poticanje demografske obnove i zadržavanje mladih na području Grada Sinja.

U prethodnim godinama, više od 200 obitelji i samaca ostvarilo je potporu kroz razne mjere programa „OSTANI TU“. Grad Sinj prepoznaje važnost pružanja pomoći mladim ljudima u njihovim nastojanjima da riješe stambena pitanja i izgradi zajednicu koja će nastaviti rasti. Dosadašnje dodijeljene potpore omogućile su mnogima kupnju prvog doma, izgradnju stambenih objekata, kao i priključenje na komunalnu infrastrukturu, što je omogućilo bolje uvjete života na ovom području.

Program „OSTANI TU“ za 2024. godinu nudi četiri mjere potpore:

  1. Sufinanciranje troškova ishođenja akata o građenju– Grad pokriva do 2.655,00 eura za ishođenje građevinskih dozvola i sličnih troškova.
  2. Sufinanciranje troškova kupnje građevinskog zemljišta– Grad sufinancira do 25% ugovorene kupoprodajne cijene zemljišta, maksimalno do 9.955,00 eura.
  3. Sufinanciranje kupnje, izgradnje ili dovršetka stambenog objekta– Potpora do 9.955,00 eura za kupnju ili dovršetak izgradnje prve nekretnine.
  4. Sufinanciranje troškova priključka na komunalnu infrastrukturu– Grad pokriva do 2.655,00 eura troškova za priključenje na vodovod, kanalizaciju, struju i druge komunalne usluge.

Prijaviti se mogu mlade obitelji i samci koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

  • Jedan od supružnika, partnera ili samohrani roditelj mora biti mlađi od 45 godina na dan podnošenja prijave.
  • Prijavitelj mora imati namjeru trajno živjeti na području Grada Sinja.
  • Prijavitelji i članovi njihovih obitelji ne smiju imati nepodmirena dugovanja prema Gradu Sinju.

Prijave su otvorene od 9. listopada do 8. studenog 2024. Prijavitelji mogu dostaviti svoje prijave osobno ili poštom na adresu: Grad Sinj, Ured Grada, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, soba 42.

Svaka prijava mora biti dostavljena u zatvorenoj kuverti s naznakom „Prijava za dodjelu bespovratnih sredstava na temelju Odluke o potpori u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji i samaca na području Grada Sinja – OSTANI TU – ne otvaraj“.

Rezultati i odabir korisnika Nakon završetka poziva, Povjerenstvo Grada Sinja izvršit će pregled i bodovanje prijava, a rezultati će biti objavljeni u roku od 60 dana nakon zatvaranja poziva. Prednost će imati prijavitelji s većim brojem djece, oni s dužim podstanarskim stažem te prijavitelji s prebivalištem na području Grada Sinja.

Odabrani prijavitelji sklopit će ugovor s Gradom Sinjom o dodjeli bespovratnih sredstava. Korisnici potpore su obvezni dostaviti i bjanko zadužnicu u iznosu potpore uvećanom za 10% kako bi se osigurala pravilna upotreba sredstava.

Interes za mjerama iz godine u godinu raste. Više od 200 prijavitelja već je dobilo potporu, čime su stvoreni uvjeti za ostanak mladih na ovom području. Program „OSTANI TU“ važan je korak u izgradnji budućnosti Sinja kao prosperitetne i održive zajednice.

Za dodatne informacije: Građani se mogu obratiti na broj telefona 021/708-630 ili osobno posjetiti Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.

https://www.sinj.hr/grad-sinj-nastavlja-s-poticanjem-demografske-obnove-putem-programa-ostani-tu-poziv-za-prijave-u-2024/

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button