Vijesti

Završen 5. Memorijal SZV 4. brigade ZNG

Završeno je ovogodišnje natjecanje motornih pilota u preciznom slijetanju koje se održalo na aerodromu Sinj. U konkurenciji 17 pilota najbolju vještinu pokazao je Nediljko Ivačić, veteran ratne postrojbe Samostalnog zrakoplovnog voda koji je letio avionom Morane Socata Rallye 180 TS u vlasništvu aerokluba Sinj te zauzeo prvo mjesto sa najmanje kaznenih bodova iz tri slijetanja. Drugoplasirani je bio Nenad Nešo Delić iz tvrtke Delić Air Pula a trećeplasirani Josip Trošić iz tvrtke Split Air iz Splita.

„Ove godine Memorijal je bio u svom petom izdanju, izrazito kvalitetan jer je sudjelovalo 11 letjelica i 17 pilota a što je najviše do sada. Također je dobro da su došli avioni i piloti i iz drugih sredina (Zadar, Otočac, Pula…) a uz sve to poslužili su nas idealni meteorološki uvjeti“ rekli su iz aerokluba Sinj koji je inicijator i domaćin ovog jedinstvenog zrakoplovnog natjecanja.

Na samom aerodromu bila je postavljena izložba dijela ratne dokumentacije i fotografija iz Domovinskog rata vezano za Samostalni zrakoplovni vod 4. brigade ZNG koju su posjetitelji i piloti sa zanimanjem razgledali.

Nakon natjecanja, grupa od 7 zrakoplova izvršila je grupni let iznad Sinja i velikog dijela Cetinske krajine u počast 34. godišnjice osnivanja prve zrakoplovne postrojbe RH koja će se prigodno obilježiti 17.10. 2024.

Nagrade najboljima uručili su ratni veterani i pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG; Matko Raos – ratni zapovjednik SZV, Branko Bogdan – izaslanik udruge Veterana 4. gardijske brigade i Zvonko Kovačević – predsjednik aerokluba Sinj.

Program je proveden uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Turističke zajednice grada Sinja i više donatora na čemu im se organizator svima zahvaljuje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button