Vijesti

Policija traži referenta na neodređeno vrijeme

REFERENT (UPRAVNI REFERENT)

Radno mjesto

 SINJ, SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA


 1


 Na neodređeno; upražnjeni poslovi


 Puno radno vrijeme


 Nema smještaja


 U cijelosti


 19.10.2024.


 28.10.2024.

Posloprimac

 Srednja škola 4 godine


 1 godinu


 Na temelju članka 160. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine broj 155/23 i 85/24) i članka 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine broj 78/17 i 89/19), odobrenja Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije  KLASA: 112-01/24-01/866, URBROJ:  514-08-01-01/05-24-02 od 26. srpnja 2024. godine, te odobrenja Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije KLASA: 112-01/24-01/988, URBROJ: 514-08-01-01/05-24-03 od 09. listopada 2024. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava splitsko-dalmatinska raspisuje
JAVNI NATJEČAJ
za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme
2. POLICIJSKA POSTAJA SINJ
– referent (upravni referent) – 1 izvršitelj/ica

Stručni uvjeti:

  • razina 4.2 HKO-a, (završeno srednjoškolsko obrazovanje od četiri ili više godina)
  • gimnazija ili srednja strukovna škola
  • najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
  • položen državni ispit I. razine
  • Osim navedenih uvjeta, kandidati/kinje za radna mjesta moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu koji su propisani člankom 52. Zakona o državnim službenicima, a ne mogu biti primljene osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 54. Zakona o državnim službenicima.Na natječaj se mogu prijaviti punoljetne osobe oba spola.
    Obvezni probni rad za radna mjesta po brojem 1., i  2., traje tri mjeseca.
    Natjecati se mogu i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu polaganja državnog ispita sukladno članku 99. Zakona o državnim službenicima.Za radna mjesta pod brojem 3. i 4. osobe se primaju u državnu službu u svojstvu vježbenika srednje stručne spreme.U svojstvu vježbenika u državnu službu primaju se osobe sa završenim obrazovanjem određene stručne spreme i struke, bez radnog iskustva u traženoj stručnoj spremi ili s radnim iskustvom u traženoj stručnoj spremi kraćim od vremena propisanog za vježbenički staž.
    Na temelju članka 53. stavka 1. Zakona o policiji  (Narodne novine, br. 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16, 66/19 i 155/23) vježbenički staž za vježbenika sa završenom srednjom školom traje šest mjeseci.
    Osoba koja je zadovoljila na probnom radu dužna je položiti državni ispit u roku od šest  mjeseci od isteka probnog rada.
    Obveza polaganja državnog ispita utvrđena je sukladno odredbi članka 53. stavka 3. Zakona o policiji.
    Osoba koja se prima u policiju mora ispunjavati sljedeće uvjete:
    – imati hrvatsko državljanstvo,
    – imati završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
    – biti mlađa od 30 godina, kod prvog zaposlenja, ako se prima na radno mjesto srednje stručne spreme,
    – imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
    – ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
    – biti osobno dostojna za obavljanje policijske službe,
    – ne smije biti član političke stranke.
    Posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost utvrđuje ovlaštena zdravstvena ustanova u Zagrebu te se ista utvrđuje sukladno mjerilima posebne psihičke i tjelesne zdravstvene sposobnosti navedene u Prilogu 1. Pravilnika o mjerilima i načinu utvrđivanja posebne psihičke i tjelesne zdravstvene sposobnosti za osobu koja se prima u policiju i policijskog službenika te sastavu i načinu rada zdravstvenih komisija u ovlaštenim zdravstvenim ustanovama (Narodne novine, br. 113/12 i 37/18).
    Dostojnost za obavljanje policijske službe provjerava nadležna policijska postaja na način koji je propisan Pravilnikom o načinu obavljanja provjere osobne dostojnosti za obavljanje policijske službe (Narodne novine br. 98/12).
    U prijavi na javni natječaj navode se podaci podnositelja/ljice prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela po mogućnosti e-adresa), redni broj i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje.
    Kandidati/kinje koji se prijavljuju  za više radnih mjesta, podnose jednu prijavu na javni natječaj u kojoj su obvezni navesti redni broj i naziv radnog mjesta za koje se prijavljuju.
    Obrazac prijave na javni natječaj nalazi se na web-stranici Policijske uprave splitsko – dalmatinske https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/.
    Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.
    Uz prijavu na javni natječaj kandidati/kinje su dužni priložiti:
    1. životopis,
    2. dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja:

    – preslike svjedodžbe o završenom srednjoškolskom obrazovanju i stečenoj srednjoj stručnoj spremi (osoba  koja  je  obrazovanje   završila   u   inozemstvu   dužna  je  dostaviti  i   dokaz   o vrednovanju  inozemne obrazovne kvalifikacije),

    3. elektronički zapis ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji iz kojih je razvidan poslodavac, trajanje staža osiguranja, stvarna i potrebna stručna sprema (e-radna knjižica).

    4. dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima u trajanju kao što je navedeno u stručnim uvjetima za radno mjesto  (uvjerenje/potvrda, ugovor o radu, rješenje poslodavca ili drugi odgovarajući dokaz na temelju kojeg se može utvrditi rad na odgovarajućim poslovima i razdoblje u kojem je podnositelj prijave obavljao navedene poslove). Odnosi se na radna mjesta pod  brojem 1. i  2. iz javnog natječaja.

    5.  presliku isprave o položenom državnom ispitu (ako podnositelj ima položen državni ispit),

    .  dokaze o pravu prednosti pri zapošljavanju, ukoliko ostvaruju takva prava,

    Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornici.
    Osoba koja se u prijavi na javni natječaj poziva na pravo prednosti kod prijma u državnu službu prema posebnom zakonu dužna je uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.
    Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijama u državnu službu sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17, 98/19, 84/21 i 156/23), članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19), članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (Narodne novine, broj 84/21), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine, broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), dužan/a se u prijavi na javni natječaj pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.
    Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i člankom 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata uz prijavu na javni natječaj dužan/a je priložiti, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
    Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom uz prijavu na  javni natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
    Pozivamo sve kandidate koji su osobe s invaliditetom, ukoliko im je potrebna razumna prilagodba prilikom provođenja pisanog dijela testiranja i intervjua, da potrebu za prilagodbom  navedu u svojoj u prijavi na javni natječaj i da se, nakon podnošenja prijave na javni natječaj, telefonski obrate na broj: 021/307-032 ili porukom na e-poštu dcelar@mup.hr radi pravovremenog osiguravanja odgovarajuće prilagodbe.
    Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata  uz prijavu na javni natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, dužan/na je priložiti i rješenje odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.
    Kandidat/kinja pripadnik/ica nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednosti pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine, broj 150/02, 47/10, 80/10 i 93/11 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), bez obveze dostavljanja dokaza o nacionalnoj pripadnosti.

    Rok za podnošenje prijava s dokazima  o  ispunjavanju  uvjeta iz javnog natječaja je 8 dana  od objave javnog natječaja u Narodnim novinama.
    Prijave se podnose neposredno ili poštom na adresu:

    MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
    Policijska uprava splitsko dalmatinska
    Trg Hrvatske bratske zajednice 9, Split
    s naznakom “za javni natječaj”

    Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Osoba koja nije podnijela pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom/kinjom u postupku javnog natječaja, o čemu joj se dostavlja pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj.
    Obavijest se u pravilu dostavlja elektroničkom poštom.
    Komisiju za provedbu javnog natječaja (u nastavku teksta: Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova. Komisija utvrđuje popis kandidata/kinja prijavljenih na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, čije prijave su pravodobne i potpune i kandidate/kinje s tog popisa upućuje na testiranje i razgovor (intervju).
    Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja (pisani dio testiranja za sva radna mjesta iz javnog natječaja) i razgovora Komisije s kandidatima/kinjama (intervjua).
    Smatra se da je kandidat/kinja koji nije pristupio/la testiranju ili razgovoru, povukao/la prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom/kinjom u postupku.
    Kandidat/kinja koji ne zadovolji na provedenoj provjeri, odnosno dijelu provedene provjere, ne može sudjelovati u daljnjem postupku.
    Obavijest o vremenu i mjestu održavanja testiranja i razgovora (intervjua) objavit će se najmanje pet dana prije dana određenog za testiranje na web – stranici Ministarstva pravosuđa, uprave  i digitalne transformacije https://mpudt.gov.hr/ i web stranici Policijske uprave splitsko – dalmatinske  https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/.
    Izabrani  kandidati/kinje  bit  će  pozvani  da  u  primjerenom  roku,  a  prije   donošenja rješenja  o  prijmu  u   državnu  službu,  dostave  uvjerenje  nadležnog suda da se protiv nje/ga  ne  vodi kazneni postupak,  uvjerenje o  zdravstvenoj  sposobnosti za obavljanje poslova radnog  mjesta  te izvornike  drugih  dokaza  o  ispunjenju  formalnih  uvjeta  iz javnog   natječaja,  uz  upozorenje  da  se   nedostavljanje   traženih   isprava   smatra odustajanjem od prijma u državnu službu.
    Opis poslova radnih mjesta, podaci o plaći, sadržaju i načinu testiranja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata/kinja za testiranje objavit će se na web-stranici Policijske uprave splitsko – dalmatinske https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr istovremeno s objavom javnog natječaja.
    Na razgovor (intervju) pozvat će se kandidati koji su ostvarili ukupno najviše bodova na testiranju.
    Komisija u razgovoru (intervjuu) s kandidatima utvrđuje  njihova znanja, vještine i sposobnosti, te stečeno radno iskustvo.
    O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni/e objavom rješenja o prijmu u državnu službu izabranog kandidata na web-stranici Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije https://mpudt.gov.hr/ i web-stranici Policijske uprave splitsko – dalmatinske https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/.
    Dostava rješenja svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana objave na web-stranici Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.
    Ako se na javni natječaj ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljene uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati/kinje ne zadovolje na testiranju, provedba postupka natječaja će se obustaviti.

    Policijska uprava splitsko – dalmatinska

Poslodavac

 MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA


 pisana zamolba: POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO-DALMATINSKA, TRG HRV. B

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button