Crna kronika

Policijski bilten – provala u kuću u Sinju

Jučer tijekom dana provaljeno je u kuću u Sinju iz koje je otuđen veći iznos domaćeg i stranog novca. Provodi se kriminalističko istraživanje

Sažetak u protekla 24 sata

 Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje,  teška krađa i dvije krađe. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježene su tri prometne nesreće.  U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala i jedna je teško ozlijeđena.

Izdvojeno:

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 469 prekršaja od čega izdvajamo 50 za alkohol, 165 za prekoračenje  brzine, 124 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 25 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 2 zbog zabrane upravljanja i 6 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Evidentirano je i pet  prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“ a koji se uglavnom odnose na  nedopuštenu koncentraciju alkohola i prisutnost droga. Evidentirano je 20 prometnih nesreća od kojih jedna s poginulom i šest s povrijeđenim osobama. Pet osoba je teže i sedam je lakše ozlijeđeno.

Pronađena droga

U petak su policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom. U sklopu istraživanja obavljena je pretraga kuće koju koristi u Kaštelima te je pronađeno šesnaest pvc vrećica droge amfetamina ukupne težine 53,9 g i digitalna vaga. Protiv spomenutoga je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama redovnim putem.

Povezani članci

Back to top button