Sport

Dalmacija na Sinjski pogon pregazila Čelika 62:13

Ragbi klub ,,Sinj"

Lijepo poslijepodne izmamilo je popriličan broj gledatelja na SC “Ivan Poljak Sokol i Andrija Alčić” u Sinju, na otvaranje RRC lige, gdje je Dalmacija u čijem su sastavu igrali samo Sinjani uvjerljivo pobjedila slabi Čelik s visokim rezultatom 62:13.

Od samoga sudčevoga zvižduka Dalmacija je u vrlo jakom ritmu započela susret te je preko dominatnog skupa predovođenog dvojcem Jukić-Tomić zadavala protivniku težak zadatak kojem njihova momčad u pomlađenom sastavu nije dorasla,a iskusni Ivica Jukić “načima” goste i postiže prvi zgoditak. Dominacija skupa prelila se brzo i na liniju te se u prvom poluvremenu to pokazalo kada su se na listu strijelaca pored Ivice upisuju još Efendić, Pavlović, Prološčić, Vučković, Budimir, Klarić-Kukuz, ali ni gosti nisu stajali prekriženih ruku, nego su iz jedne kontre iskoristili trenutak nepažnje zadnje linije te postižu svoj prvi zogditak preko Begića za rezultat poluvremena 38:5.
U drugom poluvremenu trener Grčić radi rošadu cjelokupne momčadi, te daje priliku svim igračima da se dokažu i steknu priliku nametnuti se za buduće utakmice. Igra pod tom rošadom ipak donosi ponešto izjednačen okrašaj s gostima i gosti vrlo rano postižu zgoditak za 38:10, ali naši su se momci trgnuli i povisili vodstvo preko Denisa Jukića, Budimira, Prološčića, Labrovića i sjajnog Efendića, dok su gosti iz atraktivnog pokušaja pogodili dropku za konačnih 62:13.
Nakraju utakmice trener Grčić je čestitao svojim igračima na odlično odigranoj utakmici, ali i gostima koji su dosta oslabljeni pokazali hrabrost, te posebno pohvalio igru zamjena koji su adekvatno preuzeli ulogu kada je izvršena rošada momčadi, ali iskazao i potrebu za dodatnim uigravanjem za predostojeće susrete protiv puno težih protivnika.
Također trener Grčić je pohvalio Prološčića koji je postiga velik broj poena, ali i Efendića koji je pokazao odličnu igru i sposobnost prilagodbe na različitim pozicijama te izuzetnu igru skupa koja iako joj je nedostajalo prvotimaca, nije ni u jednom trenutku pokazao slabost!

Povezani članci

Back to top button