Vijesti

Aeroklub Sinj – obuka za pilota jedrilice

Proteklog vikenda na aerodromu Sinj intenzivno se provodilo letenje u svrhu obuke novih pilota jedrilice. Kroz tri dana, sa sedam novih polaznika upisanih u Registar jedriličarske škole aerokluba Sinj, odrađeno je više od trećine obveznog programa školovanja i obuke pri čemu je šleperski avion naletio preko jedanaest sati radnog naleta.

Letačka obuka provodi se na klupskoj dvosjednoj jedrilici Blanik L-13, a za vuču se koristi klupski avion Morane te po potrebi avion Citabria koji je u vlasništvu splitskog aerokluba.

Povodom navedenog iz Aerokluba Sinj su kazali:

„Zadovoljni smo brojnošću novih polaznika a još više dinamikom i kvalitetom provedbe obuke i školovanja budućih pilota jedrilice. Želimo naglasiti da je Aeroklub Sinj osigurao sve potrebne čimbenike za provedbu ovakvih programa; svoje instruktore i nastavnike letenja, šleperske pilote, dvosjedne školske jedrilice, namjenski avion za vuču, avionsko gorivo, registriranu školu i registriran aerodrom sa svom potrebnom infrastrukturom i važećim procedurama. To je ostvareno višegodišnjim planskim radom u kontinuitetu, sukladno usvojenoj viziji razvoja i djelovanja, sličnim modelom kojim je razvijana i naša padobranska sekcija koja je iznjedrila ekipne prvake države i dvojicu reprezentativaca.

Za istaknuti je i činjenica da unatoč velikom broju posjetitelja i gledatelja ni u jednom trenutku nije došlo do bilo kakvih ugrožavajućih situacija na operativnim površinama aerodroma kao što se znalo i prečesto događati dok nije bilo ograde.“

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button