Ostalo

AEROKLUB SINJ – REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA

U subotu, 14.03.2020.g. održana je redovna izborna Skupština aerokluba Sinj. Prije formalnog početka prezentiran je presjek rada aerokluba tijekom proteklog četverogodišnjeg mandata gdje se moglo vidjeti niz izrazito pozitivnih dostignuća i rezultata, npr.

 • uređenje aerodromske infrastrukture do zavidne razine

 • usklađivanje aerodromskih procedura sa uredbama resornih državnih institucija

 • niz odličnih sportskih rezultata i postignuća, npr. padobranci su ekipni državni prvaci, a dvojica su kao članovi državne reprezentacije nastupali na europskom i svjetskom prvenstvu te svjetskom kupu

 • zanovljena letačka oprema i sredstva te nabavljena nova

 • preko tri godine stalna solventnost bez dugovanja prema bilo komu

 • domaćinstvo i organizacija nekoliko državnih prvenstava, priprema reprezentacija i niz kupova

 • značajno pozicioniranje aerokluba u savezima, širem okruženju i institucijama

Predsjednik se u ime kluba zahvalio svim članovima, donatorima i sponzorima koji su dali doprinos da aeroklub bude jedna od najuspješnijih sportsko tehničkih udruga, kako u Sinju tako i daleko šire.

U formalnom dijelu, sukladno Statutu najprije su razriješeni predsjednik, dopredsjednik te Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Stegovni sud, a potom se provelo biranje za novi mandat.

Za predsjednika aerokluba Sinj izabran je Zvonko Kovačević, za dopredsjednika Mladen Mažurin, obojica jednoglasno, a te dužnosti su obnašali i u proteklom mandatu. Nakon toga izabrani su i ostali članovi Izvršnog odbora te Nadzorni odbor i Stegovni sud.

„Klub je stabiliziran financijski, tehnički i personalno pa će moje nastojanje biti da tako i nastavi, jasno uz htjenje i mjere da bude još bolji. Kompleks aerodroma doveli smo na znatno bolju operativnu razinu u odnosu na prije 5 – 6 godina pa sada treba ustrajati na realnim planovima stvaranja uvjeta za iskorištavanje svih njegovih potencijala na korist nama kao udruzi ali i široj lokalnoj zajednici.  Da bi takvo što polučilo čim brže konkretne rezultate potrebna je znatno bolja i konkretnija suradnja aerokluba Sinj kao operatora aerodroma i grada Sinj kao vlasnika tog kompleksa, uz činjenicu da mi sa naše strane tu suradnju neprekidno iniciramo“, kazao je Zvonko Kovačević.

Povezani članci

Komentara

 1. Ej! Zašto zaustavit projekt putničkog Aerodroma Sinj? Pa to je budućnost za Sinj.
  Vidite da se počinju uz sadašnji aerodrom graditi luksuzni stanovi sa liftovima!
  Šta će tek bit kad postane putnički? Moja zapuštana njiva od 2000 kvadrata ispod Klarića kuće
  vridiće više nego vila sa bazenon na Mejama!

  1
  1
 2. Ta zracna luka ce iselit sinj i donje glavice zbog buke, oneciscenja i rapidnog porasta karcinoma u krugu aerodroma. Pitaj ljude oko drugih zracnih luka kako im je. Gledas svoju njivu ali sligurno ne zivis u blizini, tj. gledas samo sebe.

 3. Nepiše koju funkciju ima dogradonačelnik ugrin budući direktor aerodroma

  4
  2
 4. Ej vi, objavljena je vijest da je jedna uzorna udruga imala svoju izbornu skupštinu, o čemu vi pričate u tom kontekstu? Šta aeroklub ima sa putničkim aerodromom osim šta bi mora prestat sa sportom kojim se uspješno bavi i lipo ih je vidit.

  2
  2
 5. Nitko nije protiv sportskog aerodroma. Ali putnicki bi bio katastrofa. Pitajte ljude oko drugih aerodroma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close