Sport

Aeroklubu Sinj prijelazni pehar HZS

Hrvatski zrakoplovni savez dostavio je svoj prijelazni pehar Aeroklubu Sinj, ekipnom prvaku Republike Hrvatske u padobranskim skokovima na cilj. Podsjetimo, sredinom rujna prošle godine na sinjskom aerodromu, u organizaciji aerokluba Sinj provedeno je državno prvenstvo u padobranstvu. Tada su sinjski padobranci u ekipnoj konkurenciji zauzeli prvo mjesto i prvi puta u svojem 70 – godišnjem postojanju okitili se naslovom državnog prvaka, ispred Osijeka i zagrebačke Croatie sa kojima su bili na postolju.

Ovaj uspjeh spada u sam vrh postignuća sinjskog sporta jer malo je ekipa u Sinju koje su ponijele naslov državnog prvaka u bilo čemu. Prijelazni pehar Hrvatskog zrakoplovnog saveza izrađen je 1992. kad se nacionalni zrakoplovni savez zvao Hrvatski Aeroklub i na njemu su upisani svi dosadašnji prvaci Republike Hrvatske a evo, sada se u tom društvu nalazi i Aeroklub Sinj.

„Pehar je dostavljen sa zakašnjenjem jer se nalazio u dosadašnjih dvostrukih državnih prvaka, naših prijatelja iz Croatie Zagreb pa su ga oni najprije trebali dostaviti u savez da bi došao do nas u Sinj. Ovaj naš sportski rezultat je tim značajniji ako se uzme u obzir činjenica da Aeroklub Sinj dolazi iz okruženja koje se ne može ni blizu uspoređivati sa gospodarskim, sportskim, društvenim i drugim važnim čimbenicima koje imaju Zagreb, Osijek, Split, Rijeka, Opatija… iz kojih dolaze i u kojima djeluju ostali aeroklubovi. Obrana ovog naslova bila bi nam izrazito važna kao još jedna potvrda našeg rada iako smo svjesni da će to biti vrlo teško ali bi zato bila još slađa“ – rekao je predsjednik aerokluba Sinj Zvonko Kovačević.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Ovima sa slike svima se do kuće čuje zvono Gospe Sinjske, domaći momci svi iz našeg kraja, nema amera, rusa i ostalih. Ovi nisu dobili ni kune plaće za sport di su pokazali da su najbolji.

    3
    2
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button