Vijesti

Akcija u prometu „BRZINA-MTC/MOP“

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija nastavlja i tijekom ovog vikenda s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

Nadalje, za vikend, u nedjelju, 12. ožujka od 11 do 15 sati na prometnicama na području  PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija  „BRZINA+MTC/MOP“.
Najčešće greške u posljedičnoj vezi kod prometnih nesreća koje čine vozači mopeda i motocikala su nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje.

Napominjemo kako su samo tijekom prošlog vikenda policijski službenici sankcionirali 148 vozača zbog prekoračenja brzine.

Povezani članci

Back to top button