Sport

Alkarski KUP 2018. – pobjednik Filipović M,A&N

Športski klub uzgajivača golubova listonoša Sinj 1996 iz Sinja završio je natjecateljsku sezonu 2018. zadnjim 5. letom mladih golubova leženih u ovoj godini pa je i vrijeme za kratak sažetak natjecateljske sezone koja je ove godine možda i najuspješnija u dugoj povijesti kluba.

Sa starim golubovima klub je odletio ukupno 11 utrka od Gospića do Beča u konkurenciji ukupno pet klubova Dalmacije (Zadar, Krka-Vodice,Plavo Nebo-Knin i Kaštela) te ukupno cca 50 natjecatelja sa preko 3000 golubova.

Natjecatelj koji je obilježio sezonu starih golubova ne samo u klubu nego i u okrugu sa Kaštelima te Regiji sa svim klubovima Dalmacije jeste naš član Marko Mandac koji je osvojio prvo mjesto ekipno u Kategoriji Kratkih pruga, Srednjih pruga te u kategoriji rangiranja na svim utrkama programa tzv Allround kategoriji. Dominaciju je potvrdio i u regiji te je prvak i Okruga i Regije Dalmacija sa starim golubovima.Za one koji ga ne znaju radi se o jednom od najuspješnijih članova kluba koji je godinama u samom vrhu klubskog i okružnog prvenstva, a ove godine uvjerljivo je uz osvajanje prvenstva sa starim golubovima po prvi put osvojio i titulu prvog Majstora kluba (pobjednika) u ukupnom klubskom prvenstvu za 2018. godinu te mu i na tom od srca čestitamo.

Drugo mjesto sa starim golubovima zauzeo je tandem Tomašević-Milanović , dok je treći Ivan Prcela.

Od golubova koji su obilježili sezonu starih najprije vrijedi istaknuti ženku 24350-cro 2016 tandema Tomašević-Milanović koja je suvereno osvojila prvo mjesto u kategoriji srednjih pruga i kluba i regije te je i pobjednica kategorije Allround kluba Sinj 1996 sa ukupno 11 plasmana na 11 utrka.

Najbolji golub Kratkih pruga kluba je golub Ivana Prcele 14526-17 koji je ujedno i najbolji godišnjak u toj kategoriji.

Najbolje godišnjake u ostalim kategorijama osvojili su Ivan Prcela sa golubom 14549-17 u kategoriji i Svih pruga i Dalibor Vuković sa golubom 15372 u kategoriji Srednjih pruga.

U kategoriji mladih golubova premoćno prvo mjesto osvojio je golubarnik Filipović M,A&N pobjedivši i ekipno i pojedinačno sa golubom 2061-cro 2018.

Na Kupu Cetinske Krajine tipovanom letu starih golubova prvo mjesto osvojio je Dalibor Vuković.

Nakon završene sezone članovi kluba s nestrpljenjem očekuju rezultate na nivou saveza Hrvatske te očekuju da će njihovi ljubimci biti jako dobro rangirani i na državnom nivou, te također postoji realna šansa da poneki od naših pernatih ljubimaca zastupa i Lijepu Našu na svjetskoj olimpijadi golubova listonoša koja će se održati u Poznanu-Poljska početkom 2019 godine.

I ove godine u naš klub se učlanilo nekoliko novih mladih takmičara. Dočekali smo ih raširenih ruku, a iskusniji takmičari su im darovali golubove te se nadamo da se i među njima krije kakav budući šampion.

Naravno, završetkom natjecateljske sezone ne završavaju i klubske aktivnosti, predstoji nam vrijeme zimskog druženja, a prve nedjelje u studenome klub će održati dobrotvornu aukciju golubova listonoša. Pri tome ponajbolji takmičari iz Hrvatske i Europe, daruju klubu svog mladog goluba, a prihod koji se ostvari na aukciji ide za potrebe popravka klubskog kamiona za prijevoz golubova, dok će dio prikupljenih sredstava biti doniran i u dobrotvorne svrhe. Prilika je to i za golubarsko druženje pri kom se nađe i stotinjak istomišljenika koji prepričavaju proteklu sezonu natjecanja, te govore o očekivanjima u novoj sezoni, jer za sinjske golubare golubarstvo nije samo natjecanje i uzgoj golubova, njima je to u doslovnom smislu način života.

Povezani članci

Back to top button