Vijesti

Alkarski padobranski kup – sinjani obranili naslov!

Završen je ovogodišnji Alkarski padobranski kup a prva ekipa Aerokluba Sinj osvojila je prvo mjesto i obranila naslov pobjednika od prošle godine. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto i čast Slavodobitnika 32. Alkarskog padobranskog kupa osvojio je Bojan Frlan iz PK Krila Kvarnera Rijeka.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je 32 padobranca iz Rijeke, Prijedora (BiH), Bihaća (BiH), Banja Luke (BiH), Ptuja (Slovenija), Podgorice (Crna Gora), Zagreba, Splita i domaćina iz Sinja koji su konkurirali sa svoje dvije ekipe.

Prvoplasirana ekipa Sinj 1 jedina je imala sve skokove sa pogocima „u sridu“ a nastupila je u sastavu: Andrija Kovačević, Nikola Bašić, Matko Vuković i Zlatko Ugrin. Ovi momci su prije mjesec dana osvojili i naslov državnih prvaka RH te samim tim bili jedni od favorita za osvajanje ovog kupa.

Iza pobjedničke ekipe AK Sinj 1 plasirale su se redom ekipe PK Krila Kvarnera Rijeka, AK Prijedor, AK Sinj 2, AK Ptuj, Mix Banja Luka / Ptuj, Mix Croatia Zagreb / Bihać, Mix Graviton Split / AK Špiro Mugoša Podgorica.

Natjecanje je pratila vrlo nepovoljna meteorološka situacija sa kišom i jakim vjetrom u subotu koji se nastavio i u nedjeljno jutro zbog čega se završetku natjecanja i proglašenju pobjednika pristupilo sa skraćenom varijantom a sukladno Pravilniku natjecanja.

Vezano za interna natjecanja za koja konkuriraju samo sinjski padobranci, pobjednikom Padobranske bare proglašen je Zlatko Ugrin a Padobranske čoje Nikola Bašić. Skokovi za pobjednika Padobranske alke održat će se čim skorije kad se steknu potrebni meteo uvjeti.

Nagrade pobjednicima uručio je gradonačelnik Sinja gospodin Miro Bulj koji je kroz prigodno obraćanje iskazao potporu organizatorima i zatvorio ovogodišnje natjecanje.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button