Vijesti

Anđela Galić predstavila je Kamičak Etno Festival na WOMEX – Worldwide Music Expo 2020.

U svibnju ove godine Kamičak Etno Festival u međunarodnoj je konkurenciji odabran za sudjelovanje u programu MOST – the Bridge for Balkan Music, u okviru europskog programa ”Kreativna Europa” kojemu je cilj razvoj glazbene industrije na Balkanu i promoviranje balkanskih izvođača na međunarodnom glazbenom tržištu. Kamičak Etno Festival izabran je tako u kategoriji festivalske razmjene, a Anđela Galić, iz organizacije festivala, odabrana je za management training – koji se sastojao od sudjelovanja na WOMEX2020 festivalu u Budimpešti te edukacije koja se trebala održati u Sofiji u Bugarskoj. Nažalost, uslijed rizične epidemiološke situacije s virusom COVID-19, i festival WOMEX2020 održao se online, a vjerojatno će se na isti način održati i edukacija u studenom i prosincu.

WOMEX – Worldwide Music Expo međunarodni je festival koji se svake godine održava u drugom europskom gradu i najveći je međunarodni glazbeni susret koji okuplja preko 2500 profesionalaca iz svijeta glazbe iz 90 država.

U okviru WOMWX-a Anđela Galić predstavila je Kamičak Etno Festival glazbenicima, bendovima, umjetnicima, menadžerima, producentima, agencijama te se imala priliku upoznati i virtualno družiti sa svim sudionicima koji su ove godine izabrani u program MOST-a.

Bogati program sadržavao je niz korisnih i zanimljivih konferecija, networking sastanaka, filmova te koncerata – više od 30 koncerata world music scene iz cijelog svijeta, više od 30 konferencija, preko 20 filmova… Sudjelovalo je više od 8000 izvođača, više od 20000 delegata i više od 10000 tvrtki s kojima se moglo komunicirati preko platforme za chat i videochat ili putem njihovih virtualnih štandova.

Anđela Galić se tako virtualno sastala i razgovarala o idućem izdanju Kamičak Etno Festivala s  izvođačima iz Izraela, Turske, Finske, Litve, Indije, Njemačke,  Rumunjske, Afrike ali i BIH i Srbije, predstavila im festival, razmijenila kontakte i dogovarala njihove eventualne nastupe kod nas.

Također je realiziran i sastanak s Agnieszkom Mateckom, organizatoricom ”Mikołajków Folkowych” iz Lublina (Poljska). Riječ je o festivalu s kojim bi Kamičak Etno Festival dogodine trebao imati kulturno-umjetničku razmjenu u okviru MOST-a, a u okviru koje bi Kamičak Etno Festival bio predstavljen poljskoj publici, dok bi našoj publici bio predstavljen ovaj sjajan festival iz Poljske.

 

Povezani članci

Back to top button