Politika

Anđelko Bilandžić: „Čiji je Junak“?

U atmosferi nevjerice športske i općenito sinjske javnosti, nastale zbog upropaštenog športskog naleta NK Junaka prema željno isčekivanom drugoligaškom rangu, predsjednik Kluba čitavoj toj javnosti nudi „instant utjehu“ da to nije tako strašno i da za to on sam preuzima krivnju.

Međutim, nakon čestitki i njemu, a posebno igračima, te svima koji su doprinijeli odličnim rezultatima na terenu, predsjednika treba „podsjetiti“ da Junak nije privatni njegov ili klub NL dr. Stipislava Jadrijevića kojoj predsjednik pripada.

Ako ništa drugo, Junak je stoljetni ponosni športski simbol ovoga Grada, Grad mu je zato sagradio stadion, Klub sudjeluje u javnim potrebama u športu, važan je čimbenik športskog života Sinja u svakom pogledu…

Stoga i igrači i navijači i javnost zaslužuju pravo objašnjenje ove šokantne stvarnosti.

A predsjednikovo izgovoreno „hrabro“ preuzimanje krivnje do tada više izgleda kao dimna „bombica“ bačena da omami razum čitatelja i slušatelja, da se ne pita za činjenice i razloge, pa da se opet sve što prije zaboravi (što je stalna „politika“ ove gradske vlasti). Kao da svi oni kojih se tiče Junak i koji se tiču Junaka nisu sposobni sami rasuđivati o činjenicama kada im se prezentiraju, te o odgovornosti za posljedice, pa moraju čak uzeti zdravo za gotovo predsjednikovu hitnu i ničim izazvanu obranu izvršne vlasti Grada. Ali i to, naravno, bez ikakva objašnjenja.

Što se tiče predsjednikovog neodređenog i zapravo nesuvislog škrtog nabacivanja s rebalansiranjem ili nerebalansiranjem Proračuna u kontekstu ove situacije, treba reći da nikakav prijedlog rebalansiranja koji bi se na bilo koji način odnosio na NK Junak nije dostavljen Gradskom vijeću. I tu podsjećamo da je eventualni prijedlog rebalansa mogla podnijeti samo gradonačelnica.

Jednako tako Gradskom vijeću nisu dani na razmatranje i odlučivanje ni bilo koji drugi prijedlozi koji bi se ticali Junaka.

Sinj u svojoj tradiciji živi i s pobjedama i s porazima svojih klubova. I u radosti pobjede i u tuzi poraza do sada je stalno postojalo dostojanstvo borbe i natjecanja.

A što je od toga ostalo u ovoj situaciji?

Junaku se nije smjelo skriveno oduzeti šansu da obrani svoj pobjednički put. Ta šansa nije se smjela oduzeti ni svima onima koji bi mu možda u tome mogli pomoći i utjecati na donošenje najboljih odluka, samo da je javnost o svemu bila obaviještena.

Sasvim je jasno da je te šanse morala pružiti izvršna gradska vlast NL Stipislava Jadrijevića i osobe koje ona postavlja na položaje, nasuprot njihovom i ovdje dokazanom nemaru, ili prikrivenom djelovanju (s tko zna kakvim motivima!).

PREDSJEDNIK GO HDZ SINJ

PODPREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

Anđelko Bilandžić

Povezani članci

1 Komentar

  1. presjednik junaka maleš kaže odgovornost je moja i onda niti da ponudi ostavku nega izija vuk magare
    i zašto svi portali šute da je gradonačelnici provalilo i razbilo restoran? štase krije?

    14
    1
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button