Vijesti

Ante Zorica – u prošloj godini prikupili smo 1975 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj je u prošloj godini organiziralo 28 akcija dobrovoljnog davanja krvi na području gradova Sinja i Trilja, kao i općina Dicma, Otoka i Hrvaca.

Ukupan broj doza krvi prikupljeni u 28 akcija u 2022.godini iznosi 1975. Izvrstan rezultat uzimajući u obzir kako smo i ovu godinu bili na nivou 2021. godine  koja je ujedno bila i rekordna sa 1987 doza.

Unatoč COVlDU-19 koji se do polovice 2022. godine bilo dosta visokih broje pozitivnih osoba jako smo zadovoljni sa ovom godinom iza nas.

Doslovno sve akcije dobrovoljnog darivanja provodile su se uz mjere i odredbe kako HZJZ tako i samog Crvenog križa. Moramo kazati kako niti jednu planiranu akciju nismo odgodili ili otkazali.

Održavanje svih ovih akcija uvelike su pomogli i presjednici DDK sa svojih područja koji su neumorno motivirali i pomagali kod organiziranja akcija kao i brojni volonteri koji su bili prisutni na akcijama .

Svim dobrovoljnim davateljima krvi na našem područjima jedno veliko hvala što su kroz cijelu godinu usprkos corona virusu odazivali se i darovali krv za sve one osobe kojima je ta krv bila potrebna.

Također svim davateljima krvi koji su ove godine dobili priznanja za jubilarna davanja još jednom čestitamo.

Posebno nas svake godine veseli sve veći broj pripadnica ljepšeg spola koji se uključuju aktivno u dobrovoljno darivanje krvi te sve veći broj mladi koji su po prvi puta darovali krv, taj broj u prošloj godini je 86 osoba. Uz brojne pojedince moramo spomenuti naše vojnike iz vojarne 126.brigade HV-a u Sinju koji se redovno odazivaju akcijama kao i brojne udruge kako sportske tako i kulturne, navijačke skupine neizostavna Torcida Sinj, Društvo prijatelja Hajduka, Sinjski maligani, navijači Dinama, srednje škole sa našeg područja kao i osobe koje svaki mjesec odlaze na transfuziju sa našeg područja. Od srca svima veliko hvala na vašem plemenitom i humanom gestom pomažete brojnim ljudima u nevolji.

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj još jednom koristi prigodu da svim davateljima kao i volonterima zahvali na humanom i plemenitom djelovanju i pomaganju drugima u nevolji HVALA VAM.

Donosimo kompletno izvješće o provedenim akcijama u brojkama:

Po mjestu organiziranja dobrovoljnog darivanja krvi u 2022.god:

Grad Sinj-12 ,Hrvace-4,Trilj-3,Dicmo-3 ,0tok-2,Grab-2 ,Tijarica- 2.

  1. Ukupni broj održani akcija 28
  2. Broj osoba koji su po prvi puta dali krv- 86
  3. Broj odbijenih osoba na akcijama 201
  4. Broj davatelja krvi na transfuziji – 181
  5. Ukupni broj doza u prošloj 2022.godini 1975
  6. Najveći odaziv davatelja krvi u 2022. godini -DDK u Hrvacama 03.12.22. (128 doza krvi)

Koristimo još jednom priliku da se zahvalimo i vašem portalu SINJSKA RERA koji sve naše aktivnosti koje provodimo objavljuje u svome medijskom prostoru.

Dragi davatelji krvi i svi oni koji će to postati pred nama je početak kalendarske godine u kojoj planiramo organizirati 28 akcija dobrovoljnog davanja krvi. U želji da vam ova godina bude još bolja u zdravlju, sreći i ljubavi vama i vašim bližnjima pozivamo sve zdrave osobe od 18-65god da se odazovu na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u gradu Sinju u četvrtak

05.01.2023.god u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj u vremenu od 09.00-13.OOh.

S poštovanjem, Ante Zorica

HCK-GDCK-Sinj

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button