Vijesti

Antička straža za potrebe OŠ fra Pavla Vučkovića

U sklopu slobodnih aktivnosti u ponedjeljak, 10.6.2024. godine učenici 1.a razreda Osnovne škole fra Pavla Vučkovića posjetila su znamenitost grada Sinja stelu Gaja Laberija u ul. Vrlička 10., u pratnji svoje učiteljice Marijane Jelinčić i pomoćnice u nastavi Laure Vučić.

Kod stele ih je dočekala Antička straža, Centurion i legionari udruge PKD ‘Gaj Laberije’.

U oživljavanju povijesti VII legija priredila je zanimljiv performans antičke ratne vojne strategije koju su djeca sa oduševljenjem promatrala te slušala o zanimljivoj povijesnoj činjenici koju tumači spomenik.

Nadolazeće europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024. GERMANY ponovno nam otvara velike mogućnosti da iskoristimo spomenik u promociji grada Sinja, Splitsko dalmatinske županije i Republike Hrvatske kao „kolijevke nogometa“ a za to nam daje uporište FIFA bilten br. 71. naslova ARHEOLOGIJA I NOGOMET. Udruga je i osnovana s ciljem valorizacije kulturnog dobra u turističke svrhe. Neumorno već 20 godina ukazujemo na vrijednost u nadi da ćemo postati turistička atrakcija u svijetu  –  ističe predsjednik udruge Dejan Poljak.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button