Vijesti

”AVANTURA ILI NIŠTA” po 11. put – CETINA ADVENTURE RACE

Za nešto više od dva mjeseca, timovi željni adrenalina i izazova proći će najljepšim dijelovima Cetinskog kraja a dolazak do cilja, bez obzira na vremenski rezultat je uspjeh jer je CETINA ADVENTURE RACE sve osim – obična utrka.

Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure u svibnju organizira trkačku poslasticu koja kreće iz srca Sinja i prolazi najljepšim planinskim stazama i hladnom, brzom Cetinom. Nakon prošlogodišnjih uspješnica, organizatori najavljuju još dinamičniju utrku za one koji vole osvajati sve pred sobom. Koncept trčanja, bicikliranja i kajakiranja pokazao se zanimljiv dosadašnjim sudionicima, pa se isti očekuje i ove godine, ali na sasvim novim lokacijama, neobičnim zadacima iznenađenja i tulumom na završetku utrke. Prošla, jubilarna deseta utrka, bila je posebno draga organizatorima pa su za ovu godinu zadržali isti slogan ”Avantura ili ništa”, ponovo naglašavajući da je završiti utrku jednako pobjediti.

Preko sto kilometara duga utrka prilika je za testirati granice fizičke i mentalne izdržljivosti te snalažljivost u prirodi. Rješavajući zadatke, natjecatelji imaju priliku osjetiti pravi duh pustolovine. Srećom ova zahtjevna utrka već na početku nosi dobru vijest: natjecatelji se prijavljuju u timovima! Tako je zajednička borba do postolja i cilja daleko lakša. Timovi, bilo muški, ženski ili mješoviti zajedničkim snagama će prolaziti kroz zadane točke utrke, hrabriti se te ako stignu do postolja – odnijeti bogate nagrade.

Utrka Cetina adventure race XI je na rasporedu 3. lipnja 2023. godine sa startom u Sinju i traje nevjerojatnih 24 sata a ispunit će najveće adrenalinske želje, tražiti korištenje vještina u prirodi i savladavanje prepreka te borbu s vremenskim prilikama ali i vremenskim limitom trajanja utrke. Po dolasku u cilj, organizatori najavljuju nezaboravan doček, dobru domaću hranu i piće te zabavu.

Prijave su u tijeku i traju do 15. svibnja 2023. Više informacija o utrci te načinu prijave pronađite na linku , a aktivnosti Kluba pratite na web stranici ili na FB stranici.

Osiguraj si dobru zabavu prije početka ljeta, pronađi avanturista koji može potegnuti koliko i ti te sudjelujte u avanturi godine.

Bilješka za urednika:

O klubu i aktivnostima

Svjesni kako je brzim tempom, stresom i gomilom obaveza gotovo narušena kvaliteta života, a kako smo s druge strane, okruženi prirodnim bogatstvom i dobrom našeg područja, entuzijastična skupina mladih pod Klubom Cetina Adventure svake godine organizira aktivnosti u prirodi kojima žele ljubiteljima adrenalinskih sportova, obiteljima, mladima i djeci cijelog Cetinskog kraja, ali i šire, ponuditi nešto novo i drugačije. Od samog početka djelovanja (2011.) organiziramo jednu od složenijih i spektakularnijih utrka u Hrvatskoj Cetina Adventure Race koja je svoje natjecatelje našla i van granica Lijepe šaše. Timska, jednodnevna, preko sto kilometara duga utrka prepoznata je kao jedinstveni spoj najljepših netaknutih mjesta u Cetini, nadahnuta kulturnom tradicijom, puna sportskih izazova i  sklapanja novih prijateljstava. Kroz godinu, uz izniman broj pohođenih maratona, polumaratona, trailova, trkačkih liga i triatlona od strane naših članova, dio smo Dalmatinske trail lige te organiziramo daleko poznati Sinj trail, nadahnute trkama Bare, Čoje i Alke. Za lokalnu publiku i razbririgu obitelji, za djecu i mlade organiziramo Gradski izazov te Divlju ligu.

 

Link na utrku i prijave: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3523

Link na FB Cetina Adventure: https://www.facebook.com/cetinaadventure

Link na web: cetinaadventure.hr

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button