Vijesti

Bajagićke mačkare sudjelovale na pokladnoj manifestaciji „29. Đakovački bušari“

Kako je već najavljeno kroz naš portal Udruga Bajagićkih mačkara je nadnevka 11.02.2023.godine po treći puta sudjelovala na pokladnoj manifestaciji „29. Đakovački bušari“.

Kroz centralni događaj, odnosno pokladnu povorku ulicama Grada Đakova oživljavali su se pokladni običaji, pjesme, ples i ludost na kojima je sudjelovalo 40-tak skupina i više od 1500 sudionika. Vesela povorka je više od sat i pol vremena prolazila korzom, a slila se u Gradsku nastavno-športsku dvoranu gdje su dodijeljena priznanja i pohvale najboljim skupinama (među kojima su i Bajagićani) i pojedincima uz koncert Slavonskih lola. Bajagićke mačkare su svojim maskama kulturno-povijesnog motiva, običajima, tradicijama i identitetom zadivili publiku, te ostavili pozitivan dojam kako kod domaćina tako i kod ostalih sudionika povorke.

Ovim putem Udruga Bajagićke mačkare žele zahvaliti turističkoj zajednici Grada Đakova i Gradu Đakovu na srdačnom gostoprimstvu i odličnoj organizaciji, te kao i prijašnjih godina vratili smo se iz Đakova sa lijepim uspomenama i željom za povratak. Također želimo zahvaliti turističkoj zajednici grada Sinja i Gradu Sinju na potpori realizacije ovog projekta, i naravno svim ostalim koji su nam u našim potrebama izašli u susret, poručuju Bajagićke mačkare.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button