Ostalo

Baka Mara Pešo proslavila 100. rođendan

https://www.gospa-sinjska.hr/wp/uncategorized/baka-mara-peso-proslavila-100-rodendan/?fbclid=IwAR1HzrH0f3HsTVvRh5f71S7xg1UaFYZBATkIB-0PZO0cMJrPg7FK8eJeUmc

U Samostanu sestara milosrdnica u Sinju u Domu za starije i nemoćne živi baka Mara Pešo koja je u nedjelju 27. kolovoza proslavila 100. rođendan. Okružena ljubavlju i brigom sestara a u samostanskoj kapeli preko misnog slavlja kojim je predsjedao župnik fra Antonio Mravak, Mara je zahvalila Bogu na daru “stoljeća života.” Prije dvije godine baka Mara je stigla u Dom sestara milosrdnica i od tada je sestrinska kuća u Sinju postao njezin novi dom.

 

Svakodnevna skrb i ljubav u duhu karizme sv. Vinka Paulskog koja se dariva po s. Valentini, s. Nedi, s. Miri, gospođi Marini i oberici s. Dubravki olakšalo je Marine stare dane. A Marin život je pun sjećanja od rane mladosti do strahota Drugog svjetskog rata koje su obilježile njezin život. Rodila se 1923. godine u zaseoku Čović u Čaporicama, brak je sklopila s Petrom Pešom. Iz Čaporica s mužem Petrom i dvojicom sinova život je odveo u Rovinj. Taj period života bio je ispunjen mukotrpnim radom, odgajanjem i školovanjem sinova. Na srcu Mare stoji duboka rana zbog smrti sina koji je mlad umro.

Bolest njezinog supruga ih je natjerala da otiđu u prijevremenu mirovinu. I tako su se ona i Petar prije trideset i pet godina odlučili vratiti u svoje Čaporice.

Kazat će Mara da nije bilo lako donijeti odluku i otići u dom. Zahvalna je Bogu što joj je otvorio vrata Doma sestara milosrdnica u Sinju. S njima pjeva i moli. A Marina najdraža molitva je krunica koja joj je stalno u rukama. Prebirući zrnca krunice svoje molitve upućuje Čudotvornoj Gospi Sinjskoj za dicu, ratove, mir i ljubav.

Našoj Mari od srca čestitamo 100. rođendan, neka je Gospodin ispuni mirom i usliši njezine molitve po Gospinom zagovoru.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button