Kultura

Besplatan ulaz na glazbene večeri na tvrđavi Kamičak uz rock sastav Chui i Dinka Šarića

Glazba nadahnjuje cijeli svijet, opskrbljuje dušu krilima, potiče let mašte; glazba daje život i zabavu svemu što postoji … Može se nazvati utjelovljenjem svega lijepog i svega što je uzvišeno -Platon Glazba pokazuje čovjeku one mogućnosti veličine koje su mu u duši -Emerson Ralph Waldo

Veličina umjetnosti najjasnije se očituje u glazbi. -Johann Wolfgang Goethe

Glazba je posrednik između života uma i života osjećaja. -Ludwig van Beethoven

Što će nam poručiti ove subote s tvrđave Kamičak … na Vama je doći i uživati u vrhunskoj glazbi !

Kamičak, tvrđavica deminutivnog imena, ali beskrajnog potencijala, jedinstvena pozornica u srcu Grada. Prije više od tri stoljeća sagrađen, neveliki bastion zvjezdolika tlocrta bijaše tada promatračnica s kulom i satom, još i danas u potpunosti funkcionalnim. Zvono, izliveno u jednoj od najpoznatijih ljevaonica Colbachini u pokrajini Veneto u Italiji, nepogrešivo kazuje vrijeme usprkos stoljećima. Autentična pozornica pod vedrim nebom idealna je kulisa za koncerte koje vrlo uspješno niz godina organizira sinjska Turistička zajednica. Pomalo zanemareni žanrovi tradicijske, klasične i jazz glazbe u alkarskom gradu iznimno su dobro prihvaćeni.

Na Kamičku su dosad nastupili Akademski harmonikaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“, Sara Renar, Jazz swing kvintet „Repassage“, Puhački kvintet „Kalamos“, jedinstveni samoborski udaraljkaški ansambl „Sudar Percussion“, etno glazbenica Dunja Knebl sa sastavom Kololira i etno sastav Veja, Nocturnal4 i Ratko Zjača, ZZ Quartet, trio Ex Ponto, trio Ventus, Željko Brodarić – Jappa, quartet Papandopulo, trio Sudar Percussion i Black Coffe. Svi su nastupi izazvali pravo oduševljenje, a ambijent stare tvrđave podm zvijezdama pokazao se, baš sinjski, kao pogodak u sridu. Ove godine očekuje nas izvanredan program: 19. kolovoza 2023. s početkom u 21:30 sati kada će se Sinjanima i gostima predstavit će fantastični rock sastav Chui i naš sugrađanin Dinko Šarić, koji će vas ponijeti svojim glazbenim izvedbama, a da vrhunska glazba i jedinstven ambijent ne bude jedino na tvrđavi Kamičak  pripremili smo i dodatna iznenađenja.

Glazbene večeri se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije i Grada Sinja!

Ulaz je besplatan i veselimo se Vašem dolasku!

Monika Vrgoč, Direktorica Turističke zajednica grada Sinja

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button