Vijesti

Betlehemsko svjetlo stiglo u Splitsko-dalmatinsku županiju

Predstavnici Splitskog skautskog zbora donijeli su Betlehemsko svjetlo u Splitsko-dalmatinsku županiju, a splitske izviđače primili su župan Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić.

„Ovih dana to svjetlo kruži cijelim svijetom. Njegova ishodišna točka je Betlehem, gdje će se za koji dan slaviti dolazak vječnoga svjetla. Izviđačima od srca hvala na tome, ali naša je obveza Betlehemsko svjetlo prenesemo u svoja srca, na dobrobit onih kojima smo potrebni i onih koji sigurno ovaj Božić neće provesti ni sretni ni zadovoljni, ni u krugu svojih obitelji. Upravo mi im trebamo biti to svjetlo“, rekao je župan.

Predsjednik Skupštine smatra kako su izviđači s ovim svjetlom došli poučiti one koje je dopala dužnost voditi Splitsko-dalmatinsku županiju. „Trebamo biti svjetlo, ljudi mira, radosti i dobra te da se od njih naučimo raznositi svjetlo gdje god da jesmo“, izjavio je Šimundić.

Predsjednik Splitskog skautskog zbora Edi Perić posebno naglašava dobru suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom. „Svake godine nas tradicionalno prime i podržavaju nas jako dobro. U cijeloj priči vezanoj uz boravak u prirodi i neformalni odgoj i obrazovanje djece i mladih Splitsko-dalmatinska županija jako stoji iza nas i to dokazuju svake godine“, rekao je Perić.

Povezani članci

Back to top button