Kultura

Bliži se Kamičak Etno Festival – otvorene prijave za glazbene radionice (ograničen broj sudionika)!

Kamičak Etno Festival nakon lanjske covid-pauze vraća se u najbogatijem izdanju dosad. Uz izvrstan glazbeni repertoar najboljih etno glazbenika iz regije, ova godina donosi i izvanredan popratni program – sajam OPG-ova, izložbi fotografija u okviru projekta Dinara back to LIFE te iznimno zabavne i zanimljive glazbene radionice.

U okviru festivala održat će se tri radionice u jutarnjim terminima (od 10 do 12 sati). Petak, prvi dan festivala, započet će dvjema radionicama članova bugarskog sastava 34’O Trio koji na Kamičku nastupaju u petak.

Prvu radionicu – ”Ear training and composition workshop” vodit će Danielle Febbe koji u sastavu svira električni bas i klavijature. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno prethodno znanje i mogu sudjelovati svi – od glazbenika amatera do profesionalaca – a na radionici će razvijati vještinu slušanja i kompoziranja.

Drugu radionicu ”Afro-cuban percussion workshop” vodit će Georgi Popov i polaznici će vježbati osnove sviranja afro-kubanskih udaraljki. Za radionicu se mogu prijaviti sve, bez obveze prethodnog znanja i iskustva sviranja instrumenta. Polaznici koji imaju svoje bubnjeve, mogu ih ponijeti na radionicu.

Drugi dan festivala, u subotu od 10 do 12 sati, radionicu pjevanja držat će Dunja Bahtijarević, koja je 2019. svojim glasom očarala publiku Kamičak Etno Festivala nastupajući u etno sastavu Kazan. Polaznici će s Dunjom naučiti nekoliko pjesama s područja Balkana, u opuštenoj i podržavajućoj atmosferi, bez pritiska i očekivanja, samo uživanje u pjevanju. Polaznici ne moraju imati nikakvo prethodno znanje niti iskustvo pjevanja.

Za sve radionice broj sudionika ograničen je na 10. Prijave se zaprimaju na: kamicaketnofest@gmail.com, u prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt telefon i naziv radionice ili radionica za koju se prijavljujete.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button