Vijesti

BOBAN: Zahvaljujem HGSS-u na plemenitosti, njihov doprinos je nemjerljiv

Splitsko-dalmatinska županija i dalje će biti potpora Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja u realizaciji njihovih projekata, istaknuo je župan Blaženko Boban prilikom obilaska HGSS-a stanice Split. “Stavljamo im na raspolaganje i našu ustanova RERA za kandidiranje projekata u novom operativnom programu. Njihove potrebe su velike, a ja im od srca zahvaljujem na njihovoj plemenitosti i na svim aktivnostima koje rade na području Splitsko-dalmatinske županije”, rekao je župan te dodao da je njihov doprinos društvu nemjerljiv. “To pogotovo vidimo kroz podatak da su u 2021. godini odradili gotovo 15 tisuća čovjek-sati i to na volonterskoj osnovi”, izjavio je.

Pročelnik splitskog HGSS-a podsjetio je da su oni sastavni dio civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te rade na mnogo područja, posebice na velikim katastrofama poput potresa u Petrinji. Naveo je da su i tijekom ove pandemije vrlo aktivni na području cijele Splitsko-dalmatinske županije. “Suradnja sa Splitsko-dalmatinskom županijom je odlična. Župan nam pomaže onoliko koliko može i koliko su naše potrebe”, zaključio je Darko Gavrić.

U 2021. godini splitska stanica HGSS-a imala je 220 akcija spašavanja, od čega je najveći broj potraga za nestalim osobama. U tom razdoblju djelovala su 102 pripadnika u redovnom sastavu te 270 pričuvnika, 5 liječnika i 8 instruktora s najprestižnijim svjetskim licencama.

Povezani članci

Back to top button