TemeVijesti

Boško Poljak laureat grada Sinja

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja Boško Poljak je dobio osobnu nagradu. Nagrada je dodijeljena između ostalog i za  humanost, bezrezervnu dobrotu, ljubav i brigu prema najranjivijim i najpotrebitijim skupinama našega društva. Vođen neprocjenjivim ljudskim vrlinama darivanja i pomaganja, unatoč skromnim uvjetima u kojima živi, nekoliko puta je odvojio svoja novčana sredstva i donirao onima kojima je to najpotrebnije, te je tako svojim humanim djelima oživio vjeru u ljudskost i zajedništvo.

Boška Poljaka su za osobnu nagradu predložili iz kluba vijećnika HDZ-a , vijećnici Marko Križanac i Siniša Poljak.

Donosimo tekst prijedloga za osobnu nagradu Bošku Poljaku.

Poštovani, ovom prilikom prijavljujemo pojedinačno Bošku Poljaka za Osobnu nagradu Grada Sinja.

Današnja vremena za pojedine skupine građana Sinja je prepun poteškoća, a njihova sudbina ovisi o tuđoj pomoći i nije uvijek sigurno da će je biti. Srećom, još uvijek ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći i odvojiti dio svojih materijalnih dobara i tako vratiti osmjeh na lice onima koji su u potrebi. A osmjeh na lice nekolicini naših sugrađana vratio je 46 -godišnji Boško Poljak iz Glavica. Nas je barem na trenutak, tim činom „prizemljio“ i pokazao da je darivanje jedna od najvećih vrlina koju posjeduje čovjek i uvijek je uzvraćena onom koji daruje, na razne načine. Jedan od tih načina da uzvratimo onom koji daruje potrebite je da Boško Poljak u ime svih znanih i neznanih „darivatelja“, ove godine dobije Osobnu nagradu Grada Sinja.

A što je to točno Boško Poljak učinio?

Boško Poljak dobio je, kako je sam izjavio, puste pare na kladionici – 300.000 kuna. Iako živi skromno, s malim primanjima i sa svojom obitelji u Glavicama, odlučio se dobar dio od ovih sredstava donirati onima kojima je to uistinu potrebno.

U dogovoru s Udrugom tjelesnih invalida iz Sinja odabrao je pet mladih cetinjana kojima je potrebna pomoć u liječenju, te im je dao svakome po 10.000 kuna. Ovu uistinu potrebnu donaciju za liječenje su dobili, Josip Batarelo, Luka Matić, Lucija Barać, Josip Žuro i Doni Jerkan. Boško je napravio nešto, što je hvale vrijedno i za primjer drugima, darivao potrebite u njihovim najtežim životnim situacijama – bolesti.

Osim toga, Bože je posjetio Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ u Vrlici i korisnicima ove ustanove donirao prehrambene i ostale namirnice. Mogli bi ispisati još mnogo stranica teksta kao potporu za ovu javnu nagradu, ali smatramo da je dovoljno reći Boško Poljak i svima će biti jasno o kome je riječ.

Navesti ćemo samo još jednu dionicu  u Boškovom životu da je kao mlada osoba u Domovinskom ratu prošao teške trenutke. Naime, zarobljen je kod neprijateljskih linija na bitelićkoj strani hidroelektrane Peruća.

Zatvoren je u Martićev zatvor, gdje su mislili da su uhvatili nekog „ustašu“. Tamo je maltretiran i tučen. Bio je u zatvoru 105 dana. Razmijenjen je u Zemuniku. Anegdota kaže da su „martićevci“ psovali Bošku „majku ustašku“ i „Franju Tuđmana“, a on njima majku „četničku“ i „Miloševića“. Takav je naš Boško Poljak. U iščekivanju da Boško dobije 1.000.000,00 kuna i da nas ponovno „iznenadi“.

Zbog svega gore navedenog smatramo da je Boško Poljak zaslužio javno priznanje  i da bude izabran za Osobnu nagradu Grada Sinja.

S poštovanjem!

Marko Križanac

Siniša Poljak

Povezani članci

Back to top button