Vijesti

Božićna bajka iz TIŠ-a za grad Sinj

Šetajući sinjskim ulicama vjerojatno ste primijetili predivan feral i špalir koji krase ulicu pokraj crkve Gospe Sinjske.

Rezultat je to suradnje koju su ove školske godine započeli Udruga sinjski ferali i Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju.

Radi se o cjelogodišnjem projektu kojim se izrađuju ukrasi za uređenje grada Sinja. Posebno će to biti vidljivo sada u ovo božićno vrijeme, ali i za druge blagdane i događanja kroz cijelu godinu na području našeg Sinja, naročito za vrijeme Uskrsa i Alke.

Ponosna je na ovu suradnju ravnateljica Škole Marica Barać.

– Već nakon par mjeseci rada imamo rezultat. Učenici u zanimanju Instalater grijanja i klimatizacije, Strojarski računalni tehničar i Autoelektričar (1.H, 1.A, 1.D i 2.A) su vrijedno radili na izradi ogromnog ferala i špalira. U tom su im pomagali nastavnici Predrag Župić, Zdravko Pešo i ostali nastavnici iz područja rada strojarstva. Također, učenici u zanimanju stolar (1.B) sa svojim nastavnicima Stevom Kozićem, Željkom Milanovićem i Vinkom Vukovićem su izrađivali ukrase od vodootporne šperploče u obliku srca, zvjezdica, mjeseca itd., nakon čega su ih vrijedne ruke Sinjskih ferala obojale.​ Učenici ostalih zanimanja su sa nastavnikom Ivanom Vulićem izrađivali ukrase na 3D printeru u obliku pahuljica. Istaknula bih da su ukrasi koje su izradili naši učenici dio prelijepog adventskog vijenca i jelke – kazala nam je ravnateljica Barać.

Ravnateljica Barać je istaknula zadovoljstvo suradnjom s Udrugom Sinjski ferali.

– Ova suradnja je prava promidžba zanimanja koje obrazujemo u Školi te poziv svim učenicima osmih razreda osnovnih škola da nam dođu jer će kod nas sigurno dobiti sve potrebno za njihov profesionalni i osobni razvitak – rekla je ravnateljica Barać.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button